L'Ecoparc mòbil tornarà a recórrer els barris de Paterna per a continuar fomentant el reciclatge

S'han previst unes 20 visites del mini-ecoparc a diferents punts del nucli urbà
L'Ecoparc mòbil tornarà a recórrer els barris de Paterna enguany | Pixabay

L'Ajuntament de Paterna, en la comarca de l'Horta (València), en col·laboració amb l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre), ha programat el calendari del recorregut que farà l'ecoparc mòbil durant 2021 pels diferents barris de la localitat.

Amb l'objectiu de fomentar el reciclatge entre els veïns de Paterna, s'han previst unes 20 visites del mini-ecoparc a diferents punts del nucli urbà, en Mas del Rosari, La Coma, a Bovalar, Lloma Llarga i La Canyada. La regidora de Servicis i Neteja, Merche Navarro, ha explicat que «volem continuar impulsant polítiques de reciclatge que ens convertisquen en una societat cada volta més sostenible, i acostar l'ecoparc als veïns del municipi és una manera de fomentar el reciclatge de molts residus domèstics que poden tindre altres usos i/o eliminar-los correctament per a no perjudicar el nostre entorn».

La instal·lació portàtil estava fins a dimecres en el Clot de Joan, en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. Les pròximes ubicacions seran el Mas del Rosari – La Coma en març, i La Canyada en abril, encara que des del consistori aniran informant de les ubicacions i horaris quan s'aproximen les dates d'arribada a cada barri.

El servici itinerant de l'ecoparc permet el reciclatge de fins a 40 classes de residus diferents com a piles, radiografies, medicament, xicotets electrodomèstics, cartutxos de tinta d'impressores o tèxtils. Per a això, la instal·lació compta amb dipòsits per a diferenciar els residus, i amb un sistema informàtic que facilita un registre d'informació sobre els residus que s'aboquen i els hàbits d'ús dels ciutadans. A demés, un operari de l'EMTRE es troba en tot moment en les instal·lacions per a atendre els dubtes que puguen tindre els veïns, i per a donar informació sobre com reciclar correctament algunes de les coses que tenim en casa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tot el programa virtual de les Falles 2021" "Les universitats valencianes plantegen la vacunació del seu personal docent"