Les empreses d'espectacles valencianes amenacen amb mobilitzar-se si no es rescata al sector

Esta associació ha amenaçat amb iniciar mobilitzacions a partir del 21 de desembre
El sector cultural està vivint una de les seues majors crisis a causa del coronavirus | Àngel Ullate

L'Associació d'empreses d'espectacles i esdeveniments de la Comunitat Valenciana ha anunciat que si el Consell no rescata al sector, iniciarà a partir del 21 de desembre mobilitzacions enfront de la Generalitat.

En un comunicat, l'entitat recorda que des de l'inici de la pandèmia, les institucions de la Comunitat han suspès de manera unilateral els contractes destinats a esdeveniments del sector de l'espectacle, en una decisió que a demés no ha anat acompanyada de cap indemnització.

Esta situació, afegix, ha abocat ja al tancament de més del 30 per cent dels seus integrants, un número que podria doblegar-se de continuar l'actual política.

Previsions gens favorables per al 2021

Segons indica l'Associació, «esta indústria genera més llocs de treball conjuntament que gremis com a artistes fallers, floristes, indumentaristes o pirotècnics, els qui si que han rebut ajuda pública per a suportar les pèrdues fins a la volta a una certa normalitat».

Al llarg de 2020, fins i tot en els moments a on es va alçar l'estat d'alarma i es va permetre un altre tipus d'espectacles adaptats a les normes de seguretat vigents, no s'han reprès els acords establits prèviament, assenyala.

Així mateix, indica que la previsió per a 2021 continua sent molt preocupant, ja que la majoria d'ajuntaments i comissions continuen sense la intenció de contractar este tipus d'esdeveniments de cara a la pròxima temporada.

Demanen l'actuació immediata del govern valencià

La situació contrasta amb comunitats com Galícia o Castella i Lleó, a on s'ha reconegut i rescatat al sector injectant-los recursos econòmics perquè les empreses puguen sobreviure i mantindre llocs de treball.

«En cas de no rebre resposta institucional, l'associació començarà a partir del 21 de desembre una sèrie de concentracions periòdiques enfront del Palau de la Generalitat», anuncia.

A demés, assenyala que també es troba sobre la taula la possibilitat de denunciar per via judicial tots els contractes que es van suspendre de manera unilateral per part d'ajuntaments i entitats festives, sol·licitant la indemnització pertinent per aquests.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: La campanya de Nadal de la Diputació de València" "ATENCIÓ: La xifra de nous contagis en Espanya"