L'EMT reforça les mesures especials contra el Covid-19 en els autobusos

Entre les mesures hi ha la prohibició de menjar o beure
L'EMT reforça les mesures contra el coronavirus | EMT València

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha reforçat les mesures especials contra el Covid-19 per a minimitzar el risc de contagi en el transport públic. L'ús de la mascareta obligatori és clau per a garantir que l'autobús continue sent un espai segur, pel que es prohibix llevar-se-la per a fer qualsevol activitat com parlar, menjar o beure.

L'EMT també ha reforçat la ventilació en els autobusos, que es garantix amb els sistemes de renovació de l'aire i l'obertura de portes cada molt pocs minuts en les parades. A demés, tots els autobusos circulen amb les finestretes obertes per a reforçar la ventilació, i s'ha col·locat cartelleria per a informar de la prohibició de tancar o manipular les finestretes amb l'objectiu de minimitzar el risc de contagi.

Des de l'inici de la pandèmia els conductors han fet un control de l'ocupació en els autobusos amb el cartell de complet, que ha permés de març a octubre evitar en més de 6.000 ocasions que se supere l'aforament màxim establit per les autoritats sanitàries. A demés, el cartell de complet ha tingut una duració mitjana d'uns 5 o 10 minuts, ja que s'ha donat en moments molt puntuals del recorregut i la situació ha quedat normalitzada ràpidament.

Protocols de neteja i desinfecció

Gràcies a este control de l'aforament, s'han respectat les limitacions d'ocupació fixades pel Govern central a cada moment. D´esta manera, durant la pandèmia els autobusos municipals han estat molt lluny de la seua capacitat tècnica normal, és a dir, aproximadament 80 persones en un autobús estàndard i 130 en un articulat.

Actualment, encara que les autoritats no obliguen a reduir l'aforament en els autobusos, EMT València manté el control de la capacitat dels seus autobusos en un màxim de 45 persones en els autobusos normals i 70 en els articulats, amb l'objectiu de reforçar la seguretat de les persones usuàries.

L'empresa municipal també manté altres mesures especials contra el Covid-19, com el reforç dels protocols de neteja i desinfecció diària dels autobusos, especialment en les zones de major contacte per als passatgers i passatgeres.

Segons un informe de la UITP (Unió Internacional de Transport Públic), en el que van participar les agències de salut de França, Alemanya, Colòmbia, entre altres països, el risc de contagi actualment en el transport públic és de menys de l'1%. L'estudi assenyala que això es deu, principalment, a l'ús obligatori de la mascareta, la neteja i desinfecció diària i els sistemes de ventilació i renovació de l'aire.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Aules de reforç per a ajudar als alumnes de l'ESO en Paterna" "Pròrroga de les mesures extraordinàries durant 15 dies més en un municipi valencià"