Les entitats valencianes de discapacitat no han cobrat subvencions aprovades fa 3 mesos

Este fet posa «en joc» la seua supervivència, alerta el comité valencià en un comunicat
Fa 3 mesos que esperen els diners | Agències

El Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) ha denunciat que les entitats valencianes del tercer sector social de la discapacitat seguixen sense cobrar les subvencions aprovades pel Consell fa tres mesos. Per això, estan fent front a les despeses extraordinàries de la pandèmia «sense cap ajuda» i això posa «en joc» la seua supervivència, alerta el comité valencià en un comunicat.

«Una volta publicat tant el decret de penjador legal com el del decret concret de concessió directa de les subvencions ordinàries en discapacitat 2020, s'havia d'haver procedit amb diligència ràpida tot el procés administratiu pertinent per a fer el pagament, per un import global de 5.467.390 euros, en els comptes de les entitats socials de discapacitat», assenyala.

L'entitat ha qualificat la demora com a «imperdonable» i ha assegurat que la «lentitud i la burocràcia administrativa estan trencant amb eixa línia de sostenibilitat ràpida i segura amb la que s'havien conformat els decrets de concessió directa».

Moltes entitats s'estan endeutant

Fonts de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives han informat a EFE que estan treballant en la tramitació dels decrets «que són un clar exemple de la voluntat del Botànic d'atendre la situació de crisi derivada per la pandèmia del Covid-19».

En este sentit, afirmen, «el Consell està fent un esforç per a tramitar estes ajudes de manera directa, un procediment extraordinari, que porta un procediment administratiu diferent al que es fa habitualment i que s'espera puga finalitzar en breu».

Segons ha avançat el CERMI CV, «més del 90% de les entitats del tercer sector d'acció social ja tenen dificultats per a fer front a les despeses corrents de l'entitat, al voltant del 60% ha hagut de recórrer a endeutament a través de crèdits bancaris, el que els genera interessos; i aproximadament un 52% esgotarà en 2020 els seus fons propis».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oltra parla sobre la polèmica del requisit lingüístic pera l'accés de la funció pública" "11 condemnats del 'cas Emarsa' a presó"