Entra en vigor un nou examen de conduir a partir del 15 de setembre

Trànsit permetrà l'ús de càmeres i sensors en les proves pràctiques i modifica la prova teòrica
Entra en vigor un nou examen de conduir a partir del 15 de setembre | Cedida

La Direcció General de Trànsit ha anunciat novetats importants de cara a la implantació del nou model d'exàmens per a obtindre el carnet de conduir. A partir del 15 de setembre, les noves tecnologies tindran via lliure en els cotxes d'autoescola i en  la prova pràctica; mentres que la part teòrica incorpora novetats audiovisuals, cursos obligatoris i una major exigència quant als acerts.

Facilitats en la pràctica

D'esta manera, si el vehicle compta amb sistemes d'assistència a la conducció com càmeres, sensors o sistemes d'alerta, podran ajudar també a l'aspirant durant la prova pràctica; si bé, els que no disposen d'eixos vehicles en l'autoescola, tampoc els podran disfrutar durant l'examen.

Concretament, els aspirants a obtindre el carnet de conduir podran comptar amb càmeres 360 graus, cameres de marxa arrere, sensors d'aparcament, alerta de trànsit creuat (RCTA), sistema de frenada d'emergència (AEB), activació automàtica de llums i parabrises, sistema d'ajuda d'eixida en pendent, avís de frenada d'emergència (EDB), sistema Start-Stop i sistema de detecció de fatiga.

Ara bé, si bé les millores tecnològiques poden ser de gran ajuda per a la conducció dels conductors novells, saber utilitzar-les passarà a ser obligatori per a totes aquelles que s'examinen amb un vehicle d'eixes característiques.

Altres novetats seran l'establiment de terminis mínims per poder presentar-se a més d'una convocatòria, fins al punt que, per cada suspens, l'alumne haurà de rebre cinc pràctiques de conduir més abans de tornar-se a presentar.

Major exigència en la teòrica

Quant a la part teòrica, s'incorporarà l'obligatorietat de fer una formació presencial de huit hores per a tots els aspirants, a més d'una formació presencial d'entre dos i sis hores per als que vullguen obtindre un permís diferent de l'A o el B.

A més a més, la prova teòrica inclourà la possibilitat d'afegir vídeos que acompanyen les preguntes i, com a novetat principal, els errors de la prova no podran excedir el 10% del total de preguntes formulades.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"❗ ATENCIÓ: Demanen la retirada de muletes venudes en València i Castelló" "ATENCIÓ: Cauen la Bonoloto i l'Euromilions en les províncies de València i Alacant"