L'època juràssica arriba enguany al Porrat de Benirredrà

Esta festa està declarada d'Interés Turístic Local
Plànol dels carrers a on se celebrarà l'event | Ajuntament de Gandia

Este matí de dimecres, en la localitat de Benirredrà, en la comarca de la Safor (València), s'han presentat les activitats previstes amb motiu de la celebració del tradicional Porrat de Benirredrà, declarat Festa d'Interés Turístic Local en 2010 per la Generalitat Valenciana.

L'alcalde de Benirredrà, Emilio Falquet i el regidor delegat de Política Festiva en l'Ajuntament de Gandia, Jose Manuel Prieto, han explicat els actes de l'event que tindrà lloc del 17 al 19 de gener. La crema de la foguera es farà a la plaça de l'església en lloc de l'ermita per a evitar possibles incidents en la muntanya.

Dijous 16

La festa recorrerà els carrers de Benirredrà el pròxim cap de setmana tot i que, este dijous 16, en l'aula de Cultura, es presenta l'exposició 'Ulls de Mussol', del Col·lectiu de Pintura de la Safor. 

Divendres 17

Els més menuts podran disfrutar en la plaça de l'església del 'Porrat en l'escola', jocs populars i activitats dinàmiques destinades a escolars. Un pregó teatralitzat inaugurarà oficialment el Porrat, enguany a càrrec del Tio Vicent de la Terreta, vigilant de la Cova del Puntal del Gat, que recitarà el 'gojos de Sant Antoni'. A les 20.45 hores serà el torn de l'espectacle de foc i animació 'Passe de dinosaures' i, posteriorment, a les 21.00 hores, cremarà la foguera. A les 23:30 hores la Carpa del Porrat serà escenari per a la música amb l'actuació del grup de la Seu.

Dissabte 18

Durant este dia es podrà disfrutar d'un mercat amb llocs de temàtica valenciana que oferixen artesania i productes gastronòmics als visitants en horari d'11.00 a 14.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores. Hi haurà zones d'exposició amb rèpliques de fòssils i ous de dinosaures i panells amb imàtgens d'estes criatures, amb música i efectes de so corresponents a la temàtica. A partir de les 23:30 hores, a la Carpa del Porrat, sopar i ball amb la discomòbil 'Prosonik' - Festa Remember.

Diumenge 19

Els actes començaran a les 11.00 hores en la plaça de l'Església, amb els tocs històrics medievals de campanes, una exhibició a càrrec de l'Associació de Campaners de Benirredrà juntament amb la Colla de Campaners de l'Alqueria de la Comtessa. 

El cicle de música clàssica tindrà lloc a les 12.00 hores en l'ermita i tindrà com a repertori obres dels grans mestres del Barroc, a càrrec de professorat de Conservatori de Música Jose Clemente d'Oliva davall la direcció de Telmo Gadea.

A les 12:30, en l'església de Sant Llorenç, tradicional benedicció d'animals i repartiment de pans beneïts que deixarà lloc a les 13.00 hores a l'actuació de la Muixeranga de la Safor. A partir de les 14:30, serà el moment de la tradició gastronòmica amb les cassoles d'arròs al forn a la carpa del carrer de Tramuntana. La programació finalitzarà a les 20.30 hores amb la cercavila de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de la Safor, pels carrers del poble i al voltant del Porrat.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Descobrix el metge valencià més valorat d'Espanya" "Polèmica per uns articles franquistes en una paradeta d'una fira de Benissa"