L'error que cometem en els supermercats i pot implicar un contagi per coronavirus

A l'hora de fer la compra, hem d'extremar al màxim totes les precaucions
Els supermercats són un dels llocs a on hem d'extremar les precaucions per a evitar contagis | Cedida

Abans de la pandèmia de coronavirus, anar al supermercat no requeria cap mesura de mesura ni protocol per a gran part de la ciutadania. Ara, les coses han canviat moltíssim, ja que s'han de seguir unes mesures de protecció en les instal·lacions i els consumidors ens hem vist obligats a seguir esta sèrie de pautes per a evitar possibles contagis.

El perill d'utilitzar malament els guants

Durant tot este temps hem vist com en els diferents establiments s'han instal·lat mampares de protecció, s'han incrementat els processos de desinfecció i s'ha obligat als clients a desinfectar-se les mans per a fer la compra. A pesar d'això, encara hi ha prou desconeixement sobre com utilitzar els guants, una de les mesures de protecció més recomanades.

Segons Gemma del Caño, farmacèutica i especialista en seguretat alimentària, «per a fer un ús correcte dels guants hem de saber que són per a un moment puntual en una situació concreta: No s'ix de casa amb guants, no s'usa el mòbil amb guants i no es toca la cara amb guants». De la mateixa manera, anar tocant els productes que es troben al llarg de les prestatgeries provoca que augmente el risc de contagi.

Es recomana utilitzar una doble capa en els supermercats

En els supermercats, abans de què sorgira la pandèmia, es recomanava l'ús de guants a l'hora de seleccionar la fruita i la verdura. La gran pregunta és, si ja es porten guants, s'haurien de superposar altres damunt? Per absurd que parega, la resposta és sí, tal com ha afirmat la nutricionista i divulgadora Marián García a 123 preguntes sobre el coronavirus.

Marián García ha explicat que «tot i que portem guants de vinil o nitril, cal utilitzar damunt els guants de polietilè (els transparents) disponibles en la zona de fruita i verdura». Si els trobem en les entrades dels supermercats, aprofitem i posem-nos esta capa extra de protecció.

«Si ens hem posat uns guants transparents en l'entrada del supermercat, també hem d'utilitzar uns guants nous a l'hora d'elegir les fruites i les verdures, ja que els primers guants poden haver-se contaminat mentres anàvem tocant coses i productes pel supermercat, o per nosaltres mateixos», ha insistit l'especialista. «Recordem que tocarem fruita i verdura que altres persones poden menjar directament», ha aclarit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent COVID-19: Espanya registra el número més baix de morts des del 1r estat d'alarma" "Urgent coronavirus: Nova baixada de contagis i morts en el territori valencià"