Espanya acaba l'evacuació a Kabul

L'ambaixador Gabriel Ferrán, el seu número dos, Paula Sánchez, col·laboradors i més de mig centenar de membres de les Forces Armades van enlairar després de l'explosió d'ahir en l'aeroport.
Últim avió espanyol d'evacuació de l'Afganistan - MINISTERI DE DEFENSA 

Espanya ha conclòs aquest divendres la seua missió a l'Afganistan i el personal que romania coordinant l'operatiu de retirada i evacuació de col·laboradors ja es troba en Dubái. Arribaran a la base aèria de Torrejón de Ardoz a les 16.45 hores, segons han informat fonts governamentals.

Els dos avions A400 procedents de Kabul han aterrat a Dubai, el primer a les 6.45 del matí i el segon a les 7.20 hores d'aquest divendres amb el personal de l'ambaixada i militar a bord, al costat dels últims col·laboradors afganesos als quals han aconseguit evacuar.

En els dos vols viatjaven 81 espanyols que encara romanien a l'Afganistan entre ells l'ambaixador d'Espanya a Kabul, Gabriel Ferrán, el seu 'número dos', Paula Sánchez, 17 membres de la Policia Nacional i més de mig centenar de membres de les Forces Armades. A més, 4 militars portuguesos i 85 col·laboradors afganesos d'Espanya, Portugal i l'OTAN. D'aquesta manera, conclou definitivament l'evacuació espanyola de col·laboradors afganesos i les seues famílies.

Des d'allí, en un vol d'Air Europa, arribaran a la Base de Torrejón cap a les 16.45 hores el personal dependent de l'ambaixada, el personal militar no de vol i la resta de cooperants afganesos.

Espanya ha evacuat a 1.900 persones

En tot aquest operatiu les Forces Armades espanyoles han evacuat un total de 1.900 persones, dels quals 6 són nacionals espanyols, 1658 col·laboradors afganesos d'Espanya, 36 cooperants de la UE, 50 cooperants de l'OTAN, 19 de Portugal i un cooperant de l'ONU.

Les dotacions dels avions, és a dir, el personal de l'Ala-31 de l'Exèrcit de l'Aire, i probablement alguns de l'Esquadró de Suport a l'Enlairament Aeri (EADA), descansaran un dia en Dubái i tornaran a Saragossa el diumenge 29 en els tres avions A400M desplegats per les Forces Armades en l'operació d'evacuació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat notifica 836 nous casos de coronavirus en el territori valencià" "Com serà la tornada al col·le: Grups bambolla, màscares i distància d'1,2 metres"