Un estudi detalla els efectes menys visibles de la pandèmia del coronavirus a les dones

Els resultats es desprenen d'una enquesta feta a 10.000 dones pel Club de Malasmadres i DKV Salud
Un 86% de les mares espanyoles se senten apàtiques, tristes o desmotivades | València Diari

Les dones espanyoles han incrementat els seus nivells d'estrès com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Ho diu un estudi fet pel Club de Malasmadres i DKV Salud amb una enquesta feta a 10.000 dones. La crisi sanitària va portar amb si problemes com la conciliació laboral, ja de per si molt complicada en casa nostra. A demés, el teletreball i la cancel·lació de les classes ha provocat que un 86% de les mares espanyoles se senten apàtiques, tristes o desmotivades.

El 70% de les mares espanyoles senten cansament extrem després del confinament

El confinament ha augmentat el nivell d'estrés i cansament fins al punt que 7 de cada 10 mares asseguren que estan «molt més cansades» després del confinament. Per una altra banda, el 43% de les enquestades preveu que no conseguirà descansar durant les seues vacances. «Els resultats posen nombre a una realitat que es palpa en l'ambient: les dones han arribat a l'agost esgotades», assenyala el comunicat dels responsables de l'estudi.

Esta situació té diferents causes, principalment derivades de la dificultat per conciliar la vida familiar i laboral. L'excés de càrrega de treball ha estat el principal motiu d'este cansament acumulat.

Els efectes de les dones espanyoles pel coronavirus: excés de treball, estrès mental i desgast emocional

Compatibilitzar teletreball amb la cura i l'educació dels fills ha sigut un gran repte al que s'han hagut d'enfrontar els pares i mares durant este període. A demés, la falta de temps i espai per a una mateixa també ha provocat un desgast emocional difícil d'afrontar.

No obstant això, l'estrés mental que genera la incertesa de no saber el què passarà se situa com la segona causa d'este cansament extrem. Es desconeix com serà l'evolució de la pandèmia, de manera que no hi ha certesa que les escoles i la situació normal s'establisca a partir de setembre. «Ens preguntem què pensa fer el govern si les escoles arriben a tancar per la crisi del coronavirus o cal activar un pla en línia o semipresencial i els pares i mares han d'anar a treballar. Urgixen mesures que garantixin a les famílies la conciliació», assenyala Laura Baena, fundadora del Club de Malasmadres.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora coronavirus: S'estabilitzen els contagis en el territori valencià" "'EMTicket', la nova aplicació mòbil per a comprar els bitllets d'autobús"