Un expert espanyol preocupat pel virus: «Estarem en un problema gran»

Adolfo García Sastre assegura que s'ha d'estar molt pendent de la tornada a l'escola perquè no es desborde la situació
Adolfo García Sastre es mostra preocupat per l'evolució del coronavirus. | ACN

El catedràtic de medicina i microbiologia Adolfo García Sastre, que actualment treballa en l'Hospital Mount Sinaí de Nova York, ha sigut un dels convidats al programa 'Al rojo vivo', en la tornada d'Antonio García Ferreras als platós després de les vacacions d'estiu. El microbiòleg ha fet un repàs a la situació actual del coronavirus i també el que vindrà en els pròxims mesos.

Una de les preguntes que Ferreras ha fet al científic burgalès és si de cara a la tardor es compliran les expectatives negatives que assenyaleque amb la baixada de les temperatures el virus evolucionarà d'alguna manera. En este sentit, García Sastre ha dit que «és possible que el número de transmissions augmente a causa de l'hivern». Tot i això ha reconegut que «no sabem molt bé què passarà a l'hivern», alhora que ha avisat que «hem d'estar vigilants i parar els contagis que estan pujant en tot el món i en Espanya».

Pel que fa a l'estat actual de la pandèmia en Espanya, el viròleg s'ha mostrat contundent respecte a la gestió que s'està fent. «Continua havent molts problemes i no està prou continguda en molts llocs. Potser es podria fer més esforç per a poder-la contindre», ha lamentat García Sastre.

La tornada a l'escola i la reticència d'algun col·lectiu a vacunar-se

Ferreras també ha interpel·lat l'expert en microbiologia sobre dos temes de candent actualitat: la tornada a l'escola i l'arribada d'una vacuna contra el Covid-19. En este sentit, García Sastre s'ha mostrat molt preocupat per la tornada dels xiquets a les aules, reconeixent que s'haurà d'estar molt pendent perquè no es descontrole. Tot i això, ha assegurat que la mobilitat dels xiquets és molt més reduïda que la dels adults, pel que serà més fàcil parar els potencials brots que es detecten en les escoles.

Sobre la vacuna, el microbiòleg ha desitjat que no hi haja molta reticència a la vacunació quan siga possible fer-ho. A demés, García Sastre ha alertat que els jóvens podrien suposar un problema, en el cas que consideren que si passen el virus, este no els afectarà o ho farà d'una forma lleu, ja que en este cas, «estarem en un problema gran».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una empresa valenciana crea una mascareta que canvia de color si tens febre" "Última hora: 193 municipis valencians afectats amb coronavirus"