Alerten de falta de control sanitari en avions i aeroports

D'esta manera són els viatges en avió dels espanyols en la 'nova normalitat'
En dubte els controls sanitaris en aeroports espanyols | València Diari

És segur tornar a viatjar amb avió? Algunes denúncies de passatgers comencen a posar en dubte els controls de seguretat sanitaris davant del coronavirus en aeroports, avions i també en trens d'alta velocitat. Per exemple, Inmaculada Sierra, que va viatjar dissabte passat a Menorca amb avió, ha parlat amb 'El Mundo' i ha confirmat: «Vaig pujar a l'avió com si fora ma casa i vaig baixar de l'avió com si fora ma casa».

A demés, afirma que el procediment, menys pel distanciament en les cues per a embarcar, seguix sent similar: «Ningú me va controlar la temperatura, i l'avió anava complet; tots omplint les files de tres».

'Nova normalitat' en avions i trens: ni controls de temperatura ni més seients buits

La veritat és que hi ha un protocol d'actuació per a l'arribada de passatgers en Espanya, decretat pel Ministeri de Sanitat i el de Consum. Però, ara, està en el punt de mira si es complix i si, de la mateixa manera, hi ha un protocol per als viatges interns (dins de la Península). Tal com va confirmar Salvador Illa fa unes setmanes, els viatgers que arriben a qualsevol dels aeroports espanyols s'han de sotmetre a tres controls primaris per part de les autoritats sanitàries abans d'accedir al país.

Control documental

Els viatgers hauran d'omplir un document amb preguntes sobre la seua procedència i si han passat el coronavirus i en quines condicions. En el mateix document hauran d'indicar la seua adreça de destinació en el nostre país per a poder estar localitzables si passa qualsevol tipus de problema. El formulari s'emplena per via electrònica. Una volta finalitzat el formulari el passatger obtindrà un codi QR, que haurà de presentar en arribar a Espanya.

Control de temperatura

Amb l'objectiu de detectar de forma anticipada un possible cas de coronavirus, es farà un control de temperatura a cada passatger, ja que si esta supera els 37,5 graus centígrads podria estar relacionat amb la malaltia.

Control visual

Finalment, a cada viatger se li farà una observació visual sobre el seu estat de salut per a intentar detectar de forma anticipada, igual que en el cas anterior, un possible cas de coronavirus.

Haurà influït el poc control sanitari en avions i trens enfront dels nous casos de coronavirus? El temps i les investigacions ens donaran la resposta, i podrem vore si el govern anuncia un nou protocol de control sanitari per a vigilar els desplaçaments i calmar, de nou, els contagis.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mercadona dona 13.000 quilos d'aliments a onze entitats socials valencianes" "'Ciutat 11', el projecte dels jóvens de Xirivella i la Creu Roja"