Les famílies d'una escola de Silla no porten als seus fills a classe per falta de PCR

Demanen que facen als alumnes les proves PCR
La mitat dels alumnes no van a classe des del dilluns | ACN

Alguns pares d'alumnes de sext curs de Primària del col·legi del Pati de Silla, en la comarca de l'Horta (València), a on una companya va donar positiu en Covid-19, han decidit no portar als seus fills a classe fins que Sanitat els faça una PCR per a confirmar que no estan afectats i, fins i tot, un d'ells ja li ha fet a la seua filla la prova de manera privada.

A demés, presentaran en les pròximes hores en el registre d'entrada de la Conselleria de Sanitat un escrit exigint que els facen les proves PCR i l'aïllament per als seus fills, després de la negativa de l'administració sanitària a fer-ho per no considerar als xiquets de la classe com a «contactes estrets», seguint el protocol que s'aplica en esta classe de casos.

També presentaran el mateix escrit a l'Ajuntament de Silla, amb la confiança que l'equip de govern municipal els done suport en la seua reivindicació, alguna cosa que ja està fent l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del centre escolar, segons ha explicat a EFE Rafael Jiménez, un dels pares.

Més de la mitat no han tornat a classe

Jiménez ha dit que este dilluns va fer a la seua filla la prova PCR de manera privada i tindrà els resultats demà dimecres, i ha afegit que hi ha altres pares que s'estan plantejant fer el mateix si finalment Sanitat no canvia la seua decisió.

A demés, ha assegurat que més de la mitat dels alumnes de la classe, a on acudixen 15 escolars, no està anant al col·legi des que van conéixer divendres passat que una companya de l'aula havia donat positiu en Covid-19.

Encara que el divendres al matí els van informar que posaven en quarantena a la classe durant 14 dies i que es posarien en contacte amb ells per a fer les PCR a tots els alumnes, al llarg d'eixe mateix matí se'ls va dir que s'alçava la quarantena dels alumnes i no s'anaven a fer les proves, segons expliquen els pares.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El benefici fins ara desconegut de les mascaretes que ens podria estar salvant la vida" "Atenció: 8 xiquets d'una escola de Burjassot es queden en quarantena"