Felipe González, sobre Carles Puigdemont: Ningú és més capaç de fer el ridícul que Puigdemont

L'expresident del Govern Felipe González no ha perdut l'oportunitat de pronunciar-se després de la detenció de Carles Puigdemont i ha contestat a les primeres declaracions de l'expresident català després d'eixir de presó de Bancari, en Sàsser

L'expresident del Govern, Felipe González, ha manifestat que no creu que hi haja ningú "més capaç de fer el ridícul" que l'expresident català Carles Puigdemont. Ho feia en un debat celebrat en la vesprada del passat divendres.

Partidari del diàleg

González també s'ha mostrat partidari de mantenir el diàleg "amb el govern independentista" català "i amb la societat catalana "per a resoldre el conflicte. "Ací fa falta política, però política dins de la Constitució", que és "el nostre primer cinturó de seguretat", assenyala Felipe González.

Considera que, si no es vol judicialitzar el conflicte català, "el que no es pot és incomplir les regles del joc" i voler fer un referèndum d'independència.

Felipe González: "Espanya mai perd l'oportunitat de fer el ridícul"

Estes declaracions de l'expresident del Govern Felipe González responen a les primeres paraules de Puigdemont en la seua eixida de la presó de Bancari, en Sàsser: "Espanya mai perd l'oportunitat de fer el ridícul".

Així mateix, l'expresident català ha assenyalat que sempre ha pensat que la detenció podia passar, "però sabíem també com pot acabar, perquè la decisió del Tribunal General de la UE és claríssima, i hui s'ha vist".

Felipe González també critica que el PP no vulga renovar el CGPJ

Felipe González també ha tingut unes paraules per al Partit Popular davant la negativa d'estos a renovar els vocals del Consell General del Poder Judicial, ha comentat que li "irrita més" que els que incompleixen la Constitució siguen "els que la defensen".

Segons apunta González, el PP se situa amb la seua negativa a renovar el CGPJ "en el terreny" de Carles Puigdemont "incomplint la legalitat". "Els pregue que facen l'exercici de mostrar que per a defensar una norma cal complir-la", ha insistit. Per a González, "no sembla lògic" que, "un partit com el PP que s'autoproclama constitucionalista, no complisca amb la llei".

Política "de trinxeres"

A més, Felipe González també ha manifestat que la política actual és "una política de trinxeres" i "molt més crispada". En la seua opinió, la crispació està generant "mal a la convivència democràtica, a la política i al periodisme".

"Fa molt temps que estem en la política de trinxeres, jo no vull política de trinxeres, vull política de l'enteniment", assegura.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vila-real crearà una oficina contra el cotonet per a ajudar als agricultors" "DiscoverEU ofereix 60.000 viatges gratis per Europa a joves entre 18 i 20 anys"