Simón, sobre la situació del coronavirus: «Hi ha un increment de l'ocupació hospitalària a nivell global»

Assenyala que hi ha importants diferències entre les comunitats autònomes
Simón creu que les mesures que ha pres Madrid són un «pas molt important»  | cedida

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat que s'està incrementant la pressió assistencial, tant en Atenció Primària, com en atenció hospitalària a conseqüència de l'augment de la transmissió del Covid-19.

Segons l'informe publicat pel Ministeri de Sanitat, el 9,5% dels llits hospitalaris de tota Espanya estan ocupades per malalts del coronavirus. Simón considera que hi ha importants diferències entre les comunitats autònomes. «Hi ha un increment de l'ocupació hospitalària a nivell global. Si ja de per si estava sent important en l'Atenció Primària, ara s'està observant un increment en els hospitals», ha assenyalat Simón en roda de premsa.

Madrid és la comunitat autònoma amb una major taxa de llits ocupats en hospitals per Covid-19 (25%), seguit de Castella - la Manxa (13%), Aragó (12%) i Balears, Castella i Lleó, País Basc i La Rioja (11%). Després es troba Múrcia i Navarra amb un 9%, Melilla (8%), la Comunitat Valenciana i Andalusia (7%), Canàries, Extremadura, Cantàbria i Catalunya amb un 5%, Galícia i Ceuta (3%) i Astúries (2%).

«Una segona onada no tindrà un impacte tan important com la primera»

D'altra banda, Simón ha assenyalat que l'increment de casos en Espanya és «claríssim». No obstant això, ha indicat que no totes les comunitats autònomes es troben en un ascens en la transmissió del coronavirus. «Estem en una segona onada, si ho volem anomenar així, però la situació no és la mateixa en totes les comunitats autònomes», ha explicat, per insistir que «una segona onada no tindrà un impacte tan important com la primera».

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries també ha destacat l'esforç diagnòstic que estan realitzant les comunitats autònomes per detectar casos de coronavirus, assegurant que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més proves PCR està fent.

Pel que fa a les mesures restrictives que ha anunciat la Comunitat de Madrid, Fernando Simón ha assegurat que es tracta d'un «pas endavant important» i s'ha mostrat «molt satisfet» que s'haja «escenificat la sintonia» entre la Comunitat de Madrid i el govern espanyol en la reunió entre la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i el president espanyol, Pedro Sánchez. En tot cas ha afirmat que encara cal «vore l’impacte de les mesures» en el futur.

El director del Centre d’Alertes Sanitàries ha recordat que el que passa en Madrid podria haver passat a qualsevol altra Comunitat Autònoma i ha destacat que la tendència indica «un ascens en el número de casos» fet que es nota sobre el sistema assistencial amb 1.417 ingressats en l'UCI.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: El govern de Sánchez dona la millor notícia a milers de treballadors" "Última hora coronavirus: Baixen els casos de coronavirus en el territori valencià"