Es filtren els plans per al dia de la defunció d'Isabel II

Tots els detalls estan recollits en un gruixut document i l'operació té el nom de 'London Bridge'

El periòdic 'Politico' ha destapat l'anomenada ‘Operació London Bridge’, el protocol, que existeix des de fa anys, i en el que el Regne Unit té preparat per a quan la reina Isabel II muira. Segons estes revelacions, el pla s'activarà quan li comuniquen per telèfon al primer ministre britànic que “el pont de Londres ha caigut”.


‘L'Operació London Bridge’, bateja el dia de la defunció de la monarca com el “dia D”. Quan es produïsca el decés, el pla arrancarà amb un al·luvió de crides i correus electrònics a funcionaris i ministres de rellevància, l'esborrany de la qual ja està escrit: “Estimats companys, és amb tristesa que els escric per a informar-los de la mort de Sa Majestat la Reina”.


Després d'enviar estos missatges, totes les banderes de la zona parlamentària de Whitehall hauran de baixar-se a mitja asta en 10 minuts. Posteriorment, els ciutadans britànics i de la resta del món coneixeran la notícia a través d'una “notificació oficial” emesa per la Casa Reial.


Tot seguit, el primer ministre serà l'encarregat per part del Govern de fer una declaració pública, mentre que la resta de membres de l'Executiu no podran pronunciar-se sobre este tema fins llavors.


D'altra banda, el Parlament britànic i les cambres autònomes d'Escòcia, Gal·les i Irlanda del nord cessaran totalment la seua activitat, s'anunciarà un minut de silenci a nivell nacional i el Ministeri de Defensa dispararà salves des de diverses ubicacions.


Com no podia ser d'una altra manera hui dia, 'l'Operació London Bridge' també inclou un protocol exclusiu per a xarxes socials, amb la prohibició de retuits en comptes oficials i contingut no urgent. El negre prendrà protagonisme els perfils oficials del Govern, així com la pàgina web oficial de la família reial.


Procés de successió

 

L'operació 'London Bridge' es completa amb la 'Spring Tide', que és la que estipula el pla per a l'ascens del príncep Carlos al tron com a successor de la seua mare.

En les hores posteriors a la mort de la monarca es realitzaran una sèrie de crides per a informar el primer ministre, al secretari del gabinet (el funcionari de més alt rang de Gran Bretanya), i a altres ministres i funcionaris d'alt nivell. La primera serà precisament a Downing Street, residència oficial del primer ministre, i el missatge consistirà en quatre paraules: «London Bridge down» (el pont de Londres ha caigut).


A més, en els dies previs al funeral realitzarà una gira per tot el Regne Unit, començant a Escòcia i finalitzant a Gal·les.


Actes fúnebres


En el segon dia de dol, el fèretre amb el cos sense vida de la reina tornarà al palau de Buckingham, i en el cinqué marxarà en processó fins al palau de Westminster. Allí, romandrà fins al huité en una caixa elevada i oberta al públic durant 23 hores al dia.


El dia "D+10" serà la jornada en la qual se celebrarà el funeral d'estat i es declararà festiu per a tot el Regne Unit. L'acte es durà a terme en l'Abadia de Westminster i la monarca serà enterrada en la Capella Commemorativa del Rei Jorge VI del Castell de Windsor, al costat del seu espòs, el recentment mort duc d'Edimburg.


Al costat d'esta informació, 'Politico' ha recalcat que la monarca, de 95 anys, gaudeix de “bona salut”.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sagunt fa públics els informes de la DANA per ajudar a les persones afectades" "Pedro Sánchez assegura que en acabar 2021 s'haurà pagat de llum el mateix que en 2018"