Fora de l'aigua, el vaixell bolcat el 28 de maig a PortCastelló

La complexa tara d'hissar-lo i portar-lo a la superfície ha obligat a tallar el trànsit marítim al Port de Castelló durant este matí

El vaixell Nazmiye Ana, que va bolcar el passat 28 de maig a l'accident que encara està sent investigat i després del qual encara segueix desaparegut, David, l'estibador de 36 anys a què es continua buscant, ja està per fi, al moll del Port de Castelló.

La complexa tara d'hissar-lo i portar-lo a la superfície, ha estat realitzada este dimecres al matí, en un operatiu que ha obligat a tallar el trànsit marítim al Port fins a les 15 hores, segons la previsió inicial.

Esta operació forma part del Pla de remoció que es va iniciar ja fa dies després d'una llarga espera en la qual es van haver de valorar diferents opcions de propostes d'empreses especialitzades.

Finalment es va optar per un pla conjunt elaborat per una empresa espanyola i una holandesa en la qual, com en el seu moment va voler ressaltar el president de l'autoritat portuària, Rafa Simó, Es prioritzava "seguir amb la recerca de David".

De fet, una de les primeres operacions va ser el desplaçament en paral·lel al Moll del centenari de l'embarcació bolcada, de manera que es pogués alliberar la càrrega dels contenidors que durant estes setmanes està sent extreta mentre es continuen les tasques de recerca.

Cal recordar a més que l'accident d'este vaixell de càrrega de bandera panamenya es va saldar amb tres ferits i la mort d'un mariner de l'embarcació de 22 anys, A més de la desaparició de l'estibador castellonenc.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Castelló convoca les noves subvencions per als propietaris que cedisquen habitatges" "Coneixes que és la nova llei de llibertat sexual?"