Franco va deixar 1,8 milions d'euros d'herència a la seua dona i a la seua filla

El testament del dictador ha sigut publicat pel diari 'El Mundo' i data de l'any 1968
Franco va deixar 1,8 milions d'euros d'herència a la seua dona i la seua filla | València Diari

L'exdictador Francisco Franco va deixar una herència de 28,5 milions de pessetes, que equivaldria a quasi 1,8 milions d'euros, a la seua dona Carmen Polo i a la seua filla. D'esta forma ho indica el testament que este dilluns ha publicat 'El Mundo' i que l'exdictador va fer el 20 de febrer del 1968, set anys abans de morir el 20 de novembre del 1975.

La meitat de la fortuna, 14 milions de pessetes en eixe moment, correspon a El Pazo de Meirás, una finca situada en La Corunya que Franco es va apropiar i va fer servir de residència estival. De fet, el 2019 l'advocacia de l'Estat va presentar una demanda judicial per a que la família Franco retornara la finca per frau en la compra.

Carmen Polo es va quedar amb la meitat de l'herència

El testament del dictador ha sigut publicat pel diari 'El Mundo' i data de l'any 1968 | València Diari

El document del testament també revela que el dictador tenia en diferents comptes més d'un milió de pessetes i 1.457.425 pessetes en accions en diferents companyies. Segons 'El Mundo', Carmen Polo es va quedar amb la mitat de l'herència, 14.250.000 pessetes, i un terç de la lliure disposició després de la renúncia de la vídua de Franco a la quota legal d'usdefruit —4.750.000 pessetes—.

Per la seua banda, la seua filla, Carmen Franco, va rebre 9.500.000 pessetes. Cal recordar que l'exhumació del dictador va tindre lloc el passat 24 d'octubre.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El 'carxot' de Jordi Évole a Santiago Abascal" "Talls de llum en vora 40 municipis valencians esta setmana"