Gandia busca un emplaçament legal per a mantindre la platja canina

L'Ajuntament de Gandia segueix buscant com mantindre la Platja Canina en un emplaçament legal sense posar en perill la bandera blava.
Platja Canina de Gandia | Ajuntament de Gandia

La voluntat política del govern de Gandia és clara: tindre una Platja Canina amb totes les garanties legals perquè els animals puguen gaudir del litoral al costat dels seus amos. Els Serveis Jurídics i d'Urbanisme de l'Ajuntament ja estan treballant en la cerca de diferents alternatives concordes amb la normativa per a poder continuar prestant aquest servei, ja que actualment la llei prohibeix muntar la instal·lació a la platja de l'Auir per ser un espai protegit pel Pativel (Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral).

El Consistori Municipal fa set anys que està realitzant un important esforç econòmic perquè el servei destinat a les mascotes es realitze en l'Auir d'una manera excel·lent. Precisament per això, la Platja Canina de Gandia és de les més valorades de la Comunitat Valenciana. No obstant això, l'Administració Local, s'ha topat amb la denegació dels permisos per a poder situar la infraestructura en l'Auir, tal com va explicar l'alcaldessa en l'últim ple.

A més, l'opció de la zona urbana no es contempla per a situar la Platja Canina perquè suposaria perdre la bandera blava que acredita la qualitat del litoral. Gandia fa 32 anys que obté de manera consecutiva un distintiu que s'atorga a les millors platges de l'Estat. Només 7 platges de la Comunitat Valenciana porten rebent aquest reconeixement durant els 32 anys, i en el cas de Gandia, és l'única de la província de València.

L'Ajuntament, per tot això, està buscant un encaix legal per a mantenir el servei de la Platja Canina en un emplaçament legal i sense posar en perill la bandera blava.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: L'empresa Lladró anuncia un procediment d'acomiadament col·lectiu" "ATENCIÓ: Un membre de Vox va ser condemnat per apallissar brutalment un professor de la UV"