El Govern donar脿 ajudes de 3.000 euros a j贸vens que comencen un negoci

Entre els requisits hi ha que no han d'estar treballant ni estudiant
Ajudes de 3.000 euros per a j贸vens emprenedors | Ag猫ncies

El Ministeri d'Ind煤stria, Comer莽 i Turisme ha publicat una ordre per la que s'aproven les bases reguladores per a la concessi贸 d'ajudes dirigides al foment de l'emprenedoria de j贸vens inscrits en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i que contempla la concessi贸 d'una subvenci贸 de 3.000 euros, segons recull el Butllet铆 Oficial de l'Estat (BOE).

En concret, la Fundaci贸 EOI aportar脿 una ajuda baix de la modalitat de subvenci贸 fins a un m脿xim de 3.000 euros per beneficiari per a la cobertura de l'activitat econ貌mica feta en els sis mesos seg眉ents des de l'inici formal de l'activitat. La quantitat no podr脿 superar el 75% de l'import de les despeses subvencionables.

La concessi贸 d'ajudes regulada en estes bases s'enquadra dins del programa operatiu d'ocupaci贸 juvenil. Segons el Ministeri, esta iniciativa de la Comissi贸 Europea pret茅n posar en marxa durant el per铆ode 2014-2020 unes noves l铆nies d'ajuda per als j贸vens, de m茅s de 16 anys i menors de 30 anys, que no tinguen cap ocupaci贸 laboral ni es troben estudiant o fent algun cicle formatiu (coneguts com 'ninis').

La finalitat 茅s generar autoocupaci贸

La finalitat d'estes ajudes 茅s que els j贸vens puguen iniciar un projecte emprenedor i generar autoocupaci贸. Per a accedir a estes ajudes, els j贸vens hauran d'estar inscrits en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i ser beneficiaris en el moment de sol路licitar la subvenci贸 amb la Fundaci贸 EOI. A dem茅s, deuran no haver iniciat una activitat amb anterioritat a la sol路licitud de la subvenci贸 i els sol路licitants tamb茅 hauran de trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tribut脿ries.

Segons l'ordre, la convocat貌ria de subvencions regular脿 l'脿mbit geogr脿fic d'aplicaci贸 d'esta ajuda. Els beneficiaris hauran de donar publicitat de les ajudes rebudes en tots els documents i activitats rellevants dins del per铆ode subvencionable, 芦esmentant expressament la seua convocat貌ria i origen禄 i, en el seu cas, el cofinan莽ament amb fons del Fons Social Europeu, per la iniciativa d'Ocupaci贸 Juvenil dins del Programa Operatiu d'Ocupaci贸 Juvenil.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"La nova aplicaci贸 per a trobar taula en temps real en els locals del territori valenci脿" "Les 10 recomanacions dels pediatres valencians per a una tornada a l'escola segura"