El Govern eliminarà els exàmens de recuperació en l'ESO

Els alumnes i alumnes que cursen l'ESO passaran de curs quan el grup docent considere que les matèries no superades no els repercuteixen per a seguir "amb èxit"

L'esborrany del reial decret que prepara el Ministeri d'Educació que regula l'avaluació, promoció i titulació dels cursos d'Educació Primària, ESO i batxillerat formació professional preve eliminar els exàmens de recuperació de l'ESO per al curs 2021-2022, encara que seguiran en l'etapa de batxillerat.

El Govern explica que este esborrany compta amb la participació dels grups de treball de diferents comunitats i que està "en procés d'elaboració" perquè en "les pròximes setmanes" arriba a cadascuna d'elles.

Quant al text legislatiu recull que per als cursos d'ESO serà necessari "una avaluació contínua, formativa i integradora" pel que les decisions de promoció i titulació de l'alumnat, les adoptaran conjuntament els equips docents en una convocatòria d'avaluació en finalitzar el curs escolar.

Per tant, els alumnes i alumnes que cursen l'ESO passaran de curs quan el grup docent considere que les matèries no superades no els repercuteixen per a seguir "amb èxit" el curs següent i vegen "expectatives favorables de recuperació i la promoció benefici a l'evolució acadèmica" de l'estudiant en qüestió. Per tant, passaran al següent curs aquelles persones que superat totes les matèries o tinguen una avaluació negativa en una o dos matèries.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"València retira la candidatura per a acollir la 37a Copa Amèrica" "Arranquen les reserves de la Setmana de la Paella"