El govern espanyol alça la limitació de vols amb el Regne Unit

Els britànics podran viatjar a l'Estat amb una PCR
La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres la proposta sobre el passaport sanitari. | ACN

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts la quarta pròrroga de les limitacions d'entrada a l'estat espanyol des de Brasil i Sud-àfrica com a mesura excepcional per a contindre els contagis del Covid-19 a causa de les variants que han aparegut en els dos països.

En canvi, segons ha informat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, no prorroga la limitació de vols amb el Regne Unit, de manera que «ja es pot normalitzar esta situació en relació amb l'espai Schengen i les mesures que cal adoptar, com són tindre una PCR que permeta el trànsit». La mesura entrarà en vigor a les 18.00 hores de la vesprada del 30 de març, hora espanyola, fins a la mitjanit del 13 d'abril.

Continuen les limitacions amb Brasil i Sud-àfrica

Tant des del Brasil com des de Sud-àfrica només es podran operar vols ocupats per ciutadans espanyols o andorrans, i residents en els dos països o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores, sense abandonar la zona de trànsit de l'aeroport espanyol.


El govern espanyol ha aclarit que les restriccions no afecten el personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri. També en queden exclosos els vols de les aeronaus d'Estat, serveis de rescat, vols amb escala en aeroports espanyols amb finalitats no comercials i que tinguen com a destinació un altre país i vols exclusius de càrrega i humanitaris, mèdics o d'emergència.

Espanya negocia amb el Regne Unit la creació d'un passaport sanitari «paral·lel» 

Per altra banda, la ministra d'exteriors espanyola, Arancha González Laya, ha assegurat que ja estan negociant amb el Regne Unit per a crear un passaport sanitari «en paral·lel a les discussions» que mantenen amb els socis de la Unió Europea sobre este document de viatge.

González Laya ha defensat que la UE hauria de buscar un «sistema únic» amb els països de l'OCDE, on hi ha Regne Unit, Estats Units o el Canadà. La ministra ha avisat que la futura aprovació del passaport Covid-19 a la UE «no significa que es pose automàticament en marxa», sinó que s'activarà quan hi haja «una massa crítica de vacunats» a Espanya i quan es puguen «reobrir fronteres». «Cap a l'estiu», ha dit, sense concretar dates. 

Malestar per la mobilitat interna

Preguntada pels confinaments perimetrals, González Laya reconeixia el sentiment de «greuge» que tenen alguns ciutadans que veuen com alemanys o francesos poden anar a les illes Balears, mentre ells no poden eixir de la seua comunitat autònoma.

«Cada regió adopta les mesures que li pareixen millors», ha defensat, recordant que tots els viatgers que arriben a l'Estat passen controls sanitaris.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat actualitza les mesures de protecció enfront del Covid-19 en centres educatius" "Les competicions esportives al territori valencià tornen el cap de setmana sense públic"