El govern espanyol assegura que està disposat a allargar els ERTO fins a setembre

Les negociacions estan molt avançades
Les negociacions de les últimes hores han permès avançar molt en l'acord | ACN

La ministra de Treball del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha afirmat este dimarts en declaracions a Telecinco que el seu executiu està disposat a allargar els ERTO fins a setembre però té la «mirada llarga» sobre la possibilitat d’ampliar la mesura fins a finals d’any en cas de rebrot.

Després de les reunions dels últims dies, la ministra ha assegurat que les negociacions avancen i les parts «estem molt pròxim» d’un acord per fer l’ampliació fins a setembre. «Tenim la mirada llarga i la fem extensiva fins a finals d’anys» per a que «no passe res i tot vaja bé, però el govern està preavisat per a qualsevol reacció que haguem d’adoptar de manera immediata».

Segons Díaz les negociacions de les últimes hores –este dilluns hi va haver una- han permès avançar molt en l’acord que el govern espanyol vol portar al Consell de Ministres el pròxim divendres. «Crec que estem molt pròxim i que estem avançant», ha dit, a pesar de què ha demanat «una volta més» als agents socials que «es comprometen amb el seu país» i fajen possible l’entesa.

Optimistes de cara al futur

El sindicat CCOO ha valorat de forma «molt positiva» la proposta de Pedro Sánchez, segons ha afirmat la secretària d'acció sindical de la formació, Mari Cruz Vicente. Segons Vincente, es tracta d'una proposta «per a l'acord» que «millora» l'entesa del maig passat.

L'executiu estatal, la patronal i els sindicats han celebrat diferents reunions fins ara per consensuar una pròrroga de la mesura que agrade a totes les parts. Patronal i sindicats estan d'acord en ampliar este figura jurídica fins al 30 de setembre, però de moment no s'ha conseguit un consens amb el govern de Pedro Sánchez.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El parc empresarial de Paterna consolida la seua expansió" "València amplia l'ajuda del xec escolar fins a juliol"