El govern espanyol canviarà el preu de les mascaretes

L'executiu ha fet la consulta a la Comissió Europea
Imatge de diferents mascaretes quirúrgiques | Pexels | Karolina Grabowska

El govern espanyol reduirà el preu de les mascaretes higièniques a través d'una rebaixa de l'IVA o fixant un nou preu màxim. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que l'executiu baixarà el preu de les mascaretes a través d'una reducció de l'IVA si la Comissió Europea ho permet. En cas contrari, el govern de Pedro Sánchez fixarà un preu màxim que serà menor als 0,96 euros fixats en la primera intervenció.

Fa només uns dies María Jesús Montero assegurava que no es podia reduir l'IVA d'este producte. Tot i això, hui ha destacat que els països que ho han fet han procedit d'una manera diferent de què, en principi, marca la directiva europea al respecte.

 

Una reducció de preu per a tots

Segons ha assenyalat la ministra d'Hisenda, el govern i altres països, que tampoc han baixat este impost, han fet una consulta a la Comissió Europea per a saber si procedirà contra els territoris que sí que l'han rebaixat o poden fer el mateix. «Estem reclamant si ens permetrà a tots baixar l'IVA», ha dit Montero, qui ha insistit que la directiva és «diàfana» i, tret d'alguna indicació de la Comissió, no permet baixar este impost. No obstant això, també ha afegit que «ens pareix raonable» que la Comissió no faja efectiva esta llei.

Sinó permeten rebaixar l'IVA, Montero té clar la decisió del govern espanyol. I és que ha assegurat durant la seua intervenció que l'executiu de Pedro Sánchez tornarà a fixar un preu màxim, que serà inferior al que es va establir fa mesos, de 0,96 euros. 

La polèmica sobre el preu de les mascaretes higièniques ha estat sempre molt present. I és que l'IVA d'Espanya és d'un 21% en esta classe articles d'higiene, mentres que en els Països Baixos, Bèlgica i Itàlia s'ha eliminat esta taxa per complet. Ara només queda esperar la resposta de la Comissió Europea i, en cas que esta siga negativa, a vore com afronta l'Executiu espanyol esta baixada del preu de les mascaretes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El motiu pel que bars i restaurants de Castelló han registrat un augment de clients" "La Generalitat vol demanar el toc de queda en el territori valencià"