El govern espanyol preveu un augment del 0,9% en les pensions i sous públics

És el que es comunicarà a la Comissió Europea
És el que es comunicarà a la Comissió Europea | @f7photo

Les pensions i els sous públics tindran un augment del 0,9% el pròxim 2021. Segons detalla El Periódico, l'increment dels pensionistes figura en l'últim text del pla de pressupost del conjunt de les administracions públiques que el govern espanyol ha d'enviar a Brussel·les este dijous. Pel que fa a la pujada dels sous públics ara per ara no s'ha inclòs però és el càlcul de l'executiu de cara els pròxims comptes estatals.

Este increment del 0,9% correspon, tal com indica el citat mitjà, a la previsió d'inflació del govern espanyol del pròxim any i el compromís de garantir el poder adquisitiu dels pensionistes. Cal recordar que enguany ja es va produir un 0,9% d'augment. Tot i constar en el document que s'enviarà a Brussel·les, el govern espanyol assenyala que fruit de les futures negociacions dels pressupostos la xifra pot tindre un increment diferent i superior. D'esta manera, vol evitar tensions que siga interpretat com una decisió unilateral de Pedro Sánchez.

Tot i plantejar una congelació dels sous públics de cara el pròxim any, finalment es preveu que s'aplique el mateix augment als sous públics de les administracions de l'Estat, les comunitats autònomes i ajuntaments. Un increment menor que el d'enguany, que ha estat d'un 2%.

 

Els possibles canvis en els impostos

En matèria d'impostos, no hi ha un acord clar entre el govern espanyol sobre quins impostos s'han de vore afectats de cara el pròxim any. És possible que es facen canvis com un augment de l'IRPF en les rendes més elevades o l'eliminació de l'exempció de l'IVA en els servicis privats de Sanitat i Educació entre d'altres.

Cal destacar que el pla pressupostari no és el mateix que el projecte de llei de Pressupostos de l'Estat encara que si que ha d'incloure xifres d'ingressos i despeses de les administracions públics, i un escenari macroeconòmic de l'executiu.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La localitat valenciana que tindrà Policia Local especialitzada en el maltracte animal" "El govern espanyol podria plantejar un canvi amb les jubilacions de viduïtat"