Les grans autovies de la Comunitat Valenciana, com la V-30, CS-22 i l'A-21, podrien passar a ser de pagament

La mesura també podria afectar a l'AP-7 segons alguns grups politics
L'AP-7 en una imatge d'arxiu | Trànsit

 

L'Estat Central ja ha posat damunt la taula, a menys a mitjà termini, el possible cobrament de peatges blans per a sufragar el manteniment de les autovies i autopistes gratuïtes, englobades dins de les vies d'alta capacitat. 

L'anunci fa preveure que algunes de les vies més significatives de la Comunitat, que s'inclouen dins de la Xarxa de Carreteres de l'Estat i per les que, fins ara, els conductors valencians no pagaven ni un euro directe, podrien passar a ser de pagament. 

Carreteres com la V-30, V-31 o V-21, en el cas de València, la CS-22 en el cas de Castelló o l'A-31 i l'A-37 en el cas d'Alacant, podrien formar part en esta nova xarxa de carreteres per les que els usuaris haurien de pagar diners per a poder circular

La mesura ha causat molt impacte en la política valenciana, ja que a més coincidix amb l'anunci de l'alliberament del peatge de l'AP-7. Tot açò ha donat lloc als dubtes de què, l'alliberament anunciat en l'autopista del mediterrani puga ser, només, de manera parcial. 

Bateria de preguntes en el Congrés

Diputats valencians del PP han presentat una bateria de preguntes en el Congrés sobre el possible peatge en les autovies que estudia el PSOE, ja que consideren que seria «un impost més» i «un nou càstig als ciutadans» de la Comunitat Valenciana, en una autonomia «en la qual el PSPV, Compromís i Unides Podem ja apliquen una càrrega impositiva important».

Per la seua part, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha remarcat que obrir el debat, per part del PSOE, sobre la imposició de peatges simbòlics o blans en les autovies, justament ara amb la finalització dels peatges de l'AP7 és «directament deslleial cap als valencians». «Continuarem pagant els de sempre, als que porten 50 anys estafant-nos», ha denunciat.

Davant les crítiques, el senador socialista per Castelló, Artemi Rallo  ha apuntat que el debat sobre el futur manteniment de les autovies «res té a vore amb l'AP-7» i ha assegurat que esta carretera «serà gratuïta l'1 de gener de 2020, no hi ha debat possible». En este sentit, ha recalcat que «mesclar les dos coses és confondre als ciutadans».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"❗ Ixen a la llum el dia i el lloc del casament de Rafa Nadal i Xisca Perelló" "🚨 ALERTA: Decathlon retira un popular producte de totes les seues botigues"