Guerra entre els banyistes per la primera línia de platja a Orpesa

L'ajuntament prohibeix l'entrada a la platja fins a les 9.00 hores
El consistori ha prohibit l'entrada a la platja fins a les 09.00 hores  | Viquipèdia

Les platges d'Orpesa s'han fet virals en les xarxes socials després de conéixer-se que centenars de turistes i residents de la zona s'amunteguen per a prendre el sol sobre l'arena o donar-se un capbussó en l'aigua. A més, alguns perden les formes per a gaudir d'aquests plaers estiuencs.

Els veïns asseguren que això ocorre cada dia a primera hora del matí. Davant aquesta situació, l'ajuntament d'Orpesa ha decidit prohibir l'entrada a la platja fins a les 09.00 hores. Així i tot, aquesta mesura no ha evitat que es produïsquen enfrontaments per aconseguir un bon lloc. Així mateix, els turistes han denunciat que molts d'aquests banyistes deixen la tovallola i l'ombrel·la i es van als seus domicilis. 

«Baixe sobre les 9.00 hores i pose l'ombrel·la»; «tenim lloc perquè el meu pare ha baixat aquest matí i ha posat l'ombrel·la», diuen alguns dels banyistes. No obstant això, els més ressagats, els que arriben més tard només poden aspirar a estar entre els cotxes o prop dels parcs infantils. 

L'opinió de l'alcaldessa d'Orpesa

L'alcaldessa d'Orpesa, Araceli de Moya, manifesta: «Em pareix un espectacle vergonyós i em dóna molta tristesa perquè són imatges molt lamentables i d'un egoisme supí. Ja ens passava l'any passat i l'anterior». Així mateix, actualment l'alcaldessa estudia regular els horaris i multar als amos de les ombrel·les.

La primera edil de la població recorda que fa anys "ja deixaven ombrel·les, cadires i tovalloles esteses a les 6.00 del matí”, però per a evitar aquesta vergonyosa situació, perquè després d'aquesta maniobra tornaven als seus respectius domicilis, van prohibir la pràctica: “Hem volgut regular aquesta situació i ja no es pot entrar abans de les 9.00 a les platges perquè no podíem ni netejar l'arena. Entraven, ocupaven tot i s'anaven a dormir o desdejunar”.

Per més mesures que es prenen des de la corporació municipal, segons la mateixa alcaldessa Araceli de Moya no es pot erradicar aquesta conducta: “Demostra una ansietat increïble per part de la gent. No deixarem que deixen abandonats els utensilis de platja i si hem d'entrar per a llevar ombrel·les o cadires que no s'usen, ho farem perquè no podem donar aquesta imatge”.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alfafar incorpora 6 nous agents a la Policia Local" "El preu de la llum arribarà al seu màxim històric aquest dimarts"