Habitatge establix una suspensió en el pagament del lloguer de locals públics per a autònoms i pimes

La mesura s'ha anunciat este matí
Ajornen el pagament dels autònoms | València Diari

La Vicepresidència segona i el conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha establit una moratòria del pagament del lloguer dels locals propietat de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), una de les mesures extraordinàries que el Consell està aplicant per a ajudar autònoms i xicotetes empreses a fer front a la situació de crisi provocada pel coronavirus.

La moratòria s'establix per a un termini de tres mesos, cosa per la que s'ha acordat no remetre els rebuts de les rendes del lloguer corresponents als mesos d'abril, maig i juny, ja que el de març ja va ser emés al començament de mes, tal com establix el règim habitual. Estos lloguers es pagaran en els sis mesos següents a la finalització de la moratòria, segons ha informat el departament dirigit per Rubén Martínez Dalmau en un comunicat.

Amb caràcter excepcional, els inquilins d'aquells locals que es vegen afectats per les conseqüències econòmiques del coronavirus podran sol·licitar una bonificació del 100% de l'arrendament. Per a això, hauran d'acreditar determinades condicions com, per exemple, la suspensió de l'activitat o la pèrdua d'ingressos, i s'estudiarà en cada cas la possible bonificació.

Suspensió del pagament de lloguers de les cases públiques

Esta mesura complementa la ja anunciada esta setmana per Martínez Dalmau, que suspén durant tres mesos el pagament de les rendes del lloguer a tots els residents de totes les cases en lloguer que formen el parc públic de la Generalitat.

Segons Martínez Dalmau, «des del Consell estem prenent les mesures necessàries per a intentar reduir al màxim l'impacte econòmic i social que està causant esta crisi provocada pel coronavirus i el confinament que requerix per a fer-li front».

A demés, s'ha informat que els inquilins que siguen susceptibles de beneficiar-se d'estes bonificacions poden posar-se en contacte amb els telèfons i correus que apareixen en la web. Per a locals de València i Castelló, el 96 196 47 00 i correu electrònic actius_evha@gva.es. Per a Alacant, el 96 593 82 55 i correu electrònic activosalicante_evha@gva.es.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Alcen una de les restriccions de l'estat d'alarma" "La iniciativa d'una xarxa de voluntaris per a ajudar al personal sanitari en Paterna"