L'hospital de Sant Joan d'Alacant instal·la dos carpes per a fer proves PCR per l'augment de casos

La instal·lació atén a prop de 200 persones cada dia i a la majoria d'elles se'ls extrau la mostra sense que baixen del vehicle
Les carpes s'han instal·lat en l'aparcament de la Facultat de Farmàcia de la UMH | València Diari

L'augment de proves PCR que estan fent-se en esta segona onada de la pandèmia del coronavirus ha provocat que l'hospital de Sant Joan d'Alacant haja hagut d'instal·lar dos carpes en un dels aparcaments de la Facultat de Medicina per a prendre mostres als pacients des dels seus cotxes i en una menor quantitat als vianants.

Segons ha explicat el diari 'Información', estes mostres són processades més tard en el servici de Microbiologia d'este centre sanitari per a dur a terme les proves PCR que determinen si hi ha contagi per Covid-19.

Al començament de la pandèmia, ja es va instal·lar en l'hospital de Sant Joan d'Alacant una carpa per a la recollida de mostres i ara, amb esta ampliació es poden fer més de 200 proves PCR al dia.

Més de 200 proves PCR al dia

En esta instal·lació es prenen les mostres als treballadors de les residències d'ancians afectats per brots i als que han donat positiu abans d'incorporar-se a treballar. D'altra banda, quan s'origine un focus en algun col·legi d'este departament sanitari, els alumnes i treballadors del centre escolar passaran per estes carpes perquè els facen les mostres.

També seran atesos els pacients que siguen intervinguts en l'hospital o a dones que se'ls programa una cesària.

Amb esta ampliació, l'hospital té la capacitat de fer més de 200 proves PCR al dia per a la detecció del Covid-19, de les que al voltant 80% es fan als pacients directament en els seus vehicles i el 20% a vianants en la carpa principal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estrenen 'Històries lamentables', la pel·lícula rodada en Gandia" "Augmenten les festes il·legals i els brots per coronavirus en València"