Els hostalers valencians advertixen de què un 20% dels locals podrien tancar este any

Açò representaria uns 34.000 establiments hostalers
El 90% són autònoms o pimes de menys de cinc treballadors han hagut de continuar pagant despeses fixes | Europa Press

El president de la Confederació empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manuel Espinar, ha advertit este dijous que este sector està «en una situació desesperada, és la zona zero de la crisi» i a finals d'any podrien haver tancat entorn d'un 20 o 30% dels 34.000 establiments hostalers que hi ha en el territori.

«Som un sector estratègic per al territori valencià i per al país», ha subratllat, i representa el 26% del PIB entre l'aportació directa i indirecta, però se senten «en la cuneta». «Hi haurà mesures, es posaran, però en este moment estem sense desemparats», ha assegurat el directiu en la seua compareixença en Les Corts.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Espinar ha recordat l'impacte que va suposar per al sector de l'hostaleria tancar els establiments en març, després d'uns mesos de gener i febrer 'negres' en els que el temporal va destrossar molts negocis i perdent la facturació de Falles, Magdalena, Setmana Santa i Fogueres.

Porten ja estos locals, ha recordat, una paralització de pràcticament sis mesos, «cosa que fa ja inviable la continuïtat de moltes empreses», sobretot tenint en compte que el 90% són autònoms o pimes de menys de cinc treballadors que han hagut de continuar pagant despeses fixes i impostos a pesar de no tindre ingressos.

I els locals, ha incidit Espinar, estan buits per la falta de turistes i els canvis en els hàbits de consum derivats, per exemple, pel teletreball o la desaparició de les reunions d'empresa. Només resistixen un poc millor els de localitats de costa i sobretot els caps de setmana.

El president ha plantejat algunes mesures

Per això, ha plantejat una sèrie de mesures, entre elles adaptar les mesures establides per a la nova normalitat, com que l'ocupació dins dels establiments d'hostaleria només estiga limitada al fet que es respecte la distància de 1,5 metres entre taules, sense límit d'aforament.

També advoca per regular les condicions dels còctels i discomòbils en salons i banquets i l'obertura de zones infantils a l'aire lliure en les masies, i establir en els locals d'oci nocturn una superfície interior d'ocupació del 75% mantenint les distàncies.

Espinar també ha demanat ajudes i subvencions per a fer front a diferents despeses i a la reducció del volum de negoci i l'ajornament o suspensió del cobrament d'impostos i campanyes de reactivació del consum amb bons, com en altres països, així com baixar l'IVA del 10 al 4%.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ximo Puig confia en el turisme d'estiu i no dona per perduda la temporada" "Tens alguna pesseta antiga en casa? Te poden donar fins a 20.000 euros"