#ExigimoslaIgualdadTrans, la campanya que reivindica la igualtat de les persones trans

La bandera per la igualtat trans, que recorre les dèsset comunitats autònomes espanyoles, estarà el divendres 14 de maig a València


València acollirà el divendres, 14 de maig, l'acció reivindicativa #ExigimosLaIgualdadTrans, campanya estatal en favor dels drets trans organitzada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), Fundación Triángulo i Chrysallis Associació de Famílies de Menors Trans per a fomentar la mobilització ciutadana en favor dels drets trans, independentment del lloc en què es residisca.

En el marc d'esta campanya, una bandera trans recorre l'Estat espanyol per a reivindicar la igualtat de drets de les persones trans des del 23 de març, quan va començar el recorregut en Santa Cruz de la Palma. La bandera és rebuda en diferents ciutats en una sèrie d'actes i concentracions en carrer per a simbolitzar l'arribada de la igualtat legal per a la part més vulnerable del col·lectiu LGTB+.

Lambda, FELGTB, Triángulo i Chrysallis AFMT conviden la ciutadania valenciana a sumar-se a la globotrans del dia 14 a les 18.00 hores, sota el balcó de l'Ajuntament, en la qual es presentarà a la ciutadania la bandera trans. També s’anima a penjar als seus balcons la bandera trans i missatges en favor de la igualtat mentre la bandera estiga en la Comunitat Valenciana, fins al 15 de maig, dia en què partirà cap a Cantàbria.

Amb esta iniciativa es pretén mostrar el suport majoritari de la societat espanyola als drets humans de les persones trans i defensa el seu dret a veure reconeguda la seua identitat sense necessitat que terceres persones acrediten qui són.

A més, es pretén evidenciar que les persones trans tenen més o menys drets en funció del territori en el qual residisquen i que es necessita de manera urgent una llei estatal integral que unifique criteris i garantisca que estes persones puguen veure reflectida la seua identitat en el seu DNI, ja que això és competència estatal.

Suport institucional

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar; i Chrysallis AFMT han convidat a diferents representants de les institucions valencianes a signar la bandera trans com a mostra del seu compromís i el seu suport en favor de la igualtat trans.

El matí del divendres 14 de maig, el socialista Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, i Enric Morera, President de les Corts valencianes, i Mónica Oltra, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana per Compromís signaran la bandera per a donar suport a les reivindicacions de les persones trans.

A la vesprada, signaran la bandera trans l'Alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, dins de la campanya #ExigimoslaIgualdadTrans, organitzada per FELGTB, Fundación Triángulo i Chrysallis AFMT.

Estos actes a València donen continuïtat a un recorregut per tota Espanya que compta amb trobades setmanals fins a arribar a Madrid el mes vinent de juny, on es tancarà la campanya amb un acte davant del Congrés convocat en el marc de l'Orgull Estatal, en el qual s'entregarà la bandera signada per diferents personalitats de la política autonòmica i local.

PROGRAMA PREVIST PEL DIVENDRES 14 DE MAIG A VALÈNCIA

 

10:30 h. Porta de les Corts Valencianes
Signatura de la bandera trans per Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana; Enric Morera, President de les Corts valencianes; i Mónica Oltra, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a invitació de Lambda i Chrysallis AFMT, dins de la campanya #ExigimoslaIgualdadTrans, organitzada per FELGTB, Fundación Triángulo i Chrysallis AFMT.


 

18:00 h. Porta principal de l’Ajuntament de València
Signatura de la bandera trans per representants de l’Ajuntament de València: l’alcalde, Joan Ribó, i la regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, a invitació de Lambda i Chrysallis AFMT, dins de la campanya #ExigimoslaIgualdadTrans, organitzada por FELGTB, Fundación Triángulo i Chrysallis AFMT.

aprox. 18:10 h. Sota el balcó de l’Ajuntament de València

Lectura del Manifest de la campanya #ExigimoslaIgualdadTrans, a càrrec de persones de Lambda i Chrysallis AFMT.
A continuació, Globotrans amb tota l’assistència.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Accenture contractarà més de mil persones durant els pròxims mesos" "Bricomart crearà 100 llocs de treball a Alacant amb una nova botiga"