Illa anuncia que les mesures restrictives de Nadal faran que siguen «diferents»

Algunes comunitats han mostrat el seu desacord
Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa en Moncloa després del Consell de Ministres | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat este dimarts en el ple del Senat que les mesures que s'aprovaran en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) de cara Nadal faran que les celebracions siguen «diferents» a la dels anys anteriors. Sense entrar en detall de cap mesura en concret, el ministre ha assegurat que aniran encaminades a aspectes relacionats amb la mobilitat, les relacions socials i les diferents activitats que es duen a terme en estes dades.

Segons l'esborrany de 'Propostes de mesures de salut pública davant del Covid-19 per la celebració de les Festes de Nadal', que segons han anunciat membres del govern espanyol patirà canvis respecte al que s'aprove al CISNS, es proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebren durant les Festes de Nadal i un confinament nocturn entre les 01.00 hores i les 06.00 hores dels dies 24 i 31 de desembre, és a dir, a la nit de Nadal i per Cap d'Any.

A demés, es recomana limitar la participació als membres que siguen del mateix grup de convivència, si bé en el cas que hi haja algun membre extern no convivent habitual, les reunions haurien de ser fins a un màxim de 6 persones i s'han de garantir les mesures de prevenció, independentment si són familiars o no.

Tot i això, algunes comunitats autònomes han mostrat el seu desacord en algunes mesures contemplades al citat esborrany com, per exemple, la relativa al número de persones que es permetran a les reunions nadalenques, proposant elevar esta xifra fins a 10. «Desembre és un mes a on es veu incrementada la mobilitat i els contactes socials, els dos vectors principals de transmissió del virus. Espere que demà al CISNS puguem acordar les mesures i, quan ho fem, les donarem a conèixer», ha informat Illa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Els 68 municipis valencians sense cap cas de coronavirus" "La petició d'Ana Barceló per a evitar una tercera ona de coronavirus"