Investigadors valencians participen en la creació d'un detector de coronavirus per a la indústria alimentària

També hi participen empreses i organitzacions d'altres parts del món
Investigadors de l'IATA de Paterna participen en el projecte | CSIC

Investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) desenvolupen un detector ràpid de coronavirus per a superfícies de processament d'aliments, un dispositiu de proves automatitzades que s'instal·larà directament en els centres de processament i proporcionarà resultats en menys d'una hora sense necessitat d'instrumentació complexa o personal especialitzat.

Segons un comunicat del CSIC, el projecte Covid-19 BAEMitup rebrà un finançament de 792.000 euros de la convocatòria per a projectes d'innovació de resposta ràpida al Covid-19 posada en marxa per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia.

Investigadors de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), centre d'investigació del CSIC amb seu en Paterna, en l'Horta de València, participen en el projecte europeu que desenvolupa este dispositiu de detecció ràpida de coronavirus SARS-CoV-2, causant del Covid-19, en superfícies de processament d'aliments.

Esta plataforma de proves automatitzades proporcionarà resultats en menys d'una hora enfront dels set dies que fins ara requerixen els laboratoris d'anàlisis de mostres. A demés, esta tecnologia servirà per a validar els procediments de neteja en la indústria alimentària i per a detectar altres virus en superfície de contacte alimentari, a demés del coronavirus SARS-CoV-2.

Segons la investigadora del CSIC en el IATA Gloria Sánchez, que lidera la participació espanyola en el projecte, «este dispositiu, dissenyat per l'empresa SwissdeCode, consistix en un sistema ràpid de detecció molecular. El sistema oferix l'avantatge que pot utilitzar-se in situ i que els resultats s'obtenen de manera molt ràpida».

El projecte es durà a terme per l'agrupació de cinc empreses i institucions d'investigació europees: SwissDeCode (Suïssa), Microbion (Itàlia), Universitat de Hèlsinki (Finlàndia), Eurofins (França) i l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA, CSIC). El desenvolupament i la validació del dispositiu estaran en curs durant els pròxims mesos i els socis esperen que estiga preparat per al seu llançament al mercat a finals d'enguany.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"'Sagunt a Escena 2020': 11 estrenes i forta presència de companyies valencianes" "Confirmat un positiu en Covid-19 en un ajuntament valencià"