Javier Cárdenas, acomiadat d'Europa FM de manera fulminant

Este dilluns 24 de maig ha sigut l'últim programa del periodista de 51 anys al capdavant de 'Levántate y Cárdenas', el matinal de la cadena d'Atresmedia
 

Terratrémol en la ràdio musical. Europa FM ha acomiadat a Javier Cárdenas de manera fulminant, segons ha conegut en exclusiva YOTELE. Este portal ha pogut saber que Atresmedia Radi ha decidit unilateralment prescindir del màxim responsable del seu morning xou.


La direcció de l'emissora va avançar la setmana passada al presentador de 'Levántate y Cárdenas'' que no anava a renovar el seu contracte de cara a la pròxima temporada.


Encara que la seua marxa definitiva estava inicialment prevista per a mediats del pròxim mes de juliol, finalment s'ha pres la decisió de precipitar la seua eixida amb caràcter immediat, quasi dos mesos abans del que es preveu. Dilluns 24 de maig ha sigut el seu últim programa.


A partir de hui, Juanma Romero es farà càrrec de l'espai despertador de l'emissora de manera temporal fins que es decidisca qui prendrà les regnes del mateix a partir de setembre. El locutor s'encarregava fins a la data de presentar 'Em poses més' en les vesprades d'Europa FM.


D'esta manera, Javier Cárdenas tanca un important cicle professional de més d'11 anys ininterromputs, que finalitzen de manera abrupta i per la porta de darrere.


Polèmiques que han provocat que perda més de la meitat de la seua audiència en quatre anys
Són diverses les raons que han precipitat la decisió d'Atresmedia d'expulsar de manera immediata a Javier Cárdenas.

D'entrada, l'enorme crisi d'audiència que travessa el seu espai (coincidint amb l'arrancada de l'emissió del seu programa en TVE), que ha passat d'obtindre 1.119.000 oïdors en l'EGM (Estudi General de Mitjans) d'abril de 2017 a només interessar a 470.000 en el mateix mes de 2021. En quatre anys ha perdut més de la meitat dels seus fidels.


A la important pèrdua d'oïdores de l'espai, se sumen les nombroses polèmiques que el català ha protagonitzat en este temps. Javier Cárdenas ha utilitzat l'antena d'Europa FM per a abocar controvertides opinions i teories rocambolesques sobre temes molt sensibles, habitualment amb nul rigor, que han provocat nombroses queixes i profunda incomoditat en Atresmedia.


Tant en el programa de ràdio que ha dirigit fins al dia de hui com en 'Hora Punta', que va presentar en TVE durant dos temporades, va arribar a assegurar que les vacunes estaven relacionades amb l'augment de casos d'autisme, alguna cosa desmentiment de manera rotunda en el seu moment per la comunitat científica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Arriba el bitllet senzill QR per Metrobus" "Educació crea 99 aules noves de 2 anys gratuïtes per al pròxim curs"