Els jóvens de Xirivella demanen que el Metro arribe a la ciutat

Ho han demanat durant el Tercer Fòrum Juvenil del programa ‘Tu`Q Vols?’
L'alcalde amb els alumnes | Ajuntament de Xirivella

L'alumnat de primer de Batxillerat dels centres educatius de Xirivella, en l'Horta (València), ha traslladat al govern local la seua fórmula per a millorar el municipi: l'arribada del metro, menor consumisme, potenciar l'ús de productes de segona mà, major sentit cívic de la població, una assignatura curricular d'educació ambiental o evitar partits polítics que neguen el canvi climàtic.

El debat, amb l'alcalde i personal tècnic i polític de l'Ajuntament, ha tingut lloc durant la sessió plenària del Tercer Fòrum Juvenil del programa ‘Tu `Q Vols?’, consagrat en esta edició a l'emergència climàtica. L'alumnat, que ha elaborat les seues conclusions en diferents tallers de participació celebrats en els centres educatius, aposta també per millorar i ampliar la xarxa de carrils-bici, augmentar les sancions per abocament il·legal de residus i plantar més arbres.

L'alcalde de la localitat i responsable de la Regidoria de Joventut, Michel Montaner, ha agraït el seu afany participatiu i els ha recordat que «el manteniment i millora de les ciutats depén de les polítiques municipals però també de l'actitud de cada un». Moltes de les propostes formulades guarden relació amb l'àrea de Medi Ambient.

És necessari conéixer el que pensa la joventut

Isabel Torres, regidora de Participació, ha agraït per la seua part el «magnífic paper del personal tècnic que permet al govern conéixer les receptes i les necessitats de les generacions esdevenidores, amagades pràcticament sempre després de les urgències administratives i les prioritats dels adults».

L'arribada del metro a Xirivella, assumpte identificat sempre com a prioritari en tots els processos participatius, ha tornat a ser tema recurrent. «Per què hi ha Metre en Mislata i en Xirivella no?», ha preguntat un alumne. L'alcalde els ha recordat que la Generalitat ha admés, per primera volta, el dèficit de transport públic que té Xirivella, Aldaia i  Alaquàs, comprometent una partida econòmica per a estudiar solucions de mobilitat en l'àrea metropolitana. «És un procés que tardarà quatre, sis o huit anys, però no pararé fins a conseguir que el Metre arribe a la meua ciutat», ha conclòs Montaner.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Últimes entrades per al 'Llac dels cignes' en el Gran Teatre de Xàtiva" "Campus Pasqües de Sagunt: Activitats deportives per als xiquets"