Aclarixen quan està justificat que els teus fills no vagen a classe amb la pandèmia

L'Advocacia de l'Estat ha explicat els motius pels quals els menors poden no assistir al col·legi
Només caldrà vigilar aquelles absències escolars que siguen continues i injustificades | Europa Press

L'Advocacia de l'Estat ha recordat a través d'un informe encarregat pel ministeri d'Educació que ha sigut remès a les comunitats autònomes que l'escolarització és obligatòria en l'ensenyament bàsic (dels 6 als 16 anys) i que la por al contagi no empara als pares a no portar als seus fills al col·legi. «Com a manera de fer efectiu el dret fonamental de tots a l'ensenyament, de conformitat amb l'article 27 de la Constitució», ha explicat en l'informe el motiu pel que els xiquets han d'assistir a l'escola. No obstant això, sí que s'ha mostrat oberta a les excepcions. 

Raons justificades per no assistir a classes presencials

Es valorarà la no assistència a les classes per raons de salut del menor o de les persones amb les que es conviu. Per este motiu, també es tindrà en compte la situació de pandèmia en la que es produïsca l'absència a l'escola. 

«Només cal apreciar absentisme escolar quan la inassistència a classe no estiga justificada», ha confirmat l'Advocacia de l'Estat en l'informe emès. «Per això, haurà de valorar-se, tant pels centres docents com per les autoritats competents, la situació particular de cada menor».

«Per raons de salut, tant del menor com dels seus familiars convivents, així com la situació d'evolució epidemiològica en el moment que es tracte. Estes circumstàncies poden constituir una causa de justificació de l'absentisme».

Què succeirà si falten per altres motius?

Per tant, des de l'Advocacia han volgut advertir que si no es té esta justificació perquè els xiquets no vagen a l'escola, les faltes reiterades als centres educatius hauran de ser denunciades. 

«Les persones que, per raó de la seua funció, tinguen coneixement d'un absentisme escolar injustificat, estan especialment obligades a posar-lo en coneixement de les autoritats competents, perquè, si cal, s'adoptaran les mesures d'intervenció corresponents».

Ahir la ministra d'Educació, Isabel Celaá, es va reunir amb els consellers al costat del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i va minimitzar els casos d'absentisme d'este inici de curs. Allí va explicar que tres comunitats havien fet referència al tema i que havien assenyalat que la incidència d'estos casos era mínima.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: El missatge que acaba de donar Pedro Sánchez en un moment clau" "Atención: Más de 4.000 nuevos contagiados por coronavirus en España"