Els jutges assenyalen dos raons per a no portar els fills a l'escola i no ser acusat de delicte

Molts pares no volen portar els fills al col·legi per por dels contagis
L'educació dels xiquets és obligatòria en Espanya | Unsplash

La tornada a l'escola és una de les grans preocupacions que ha arribat amb l'inici del setembre, tant pels pares com per als professionals sanitaris. Són moltes les persones que defensen que l'inici de les classes suposarà un gran retrocés de la pandèmia del coronavirus i un gran augment de persones contagiades.

Doncs bé, és este el motiu pel que molts pares no volen que els seus fills tornen a l'escola. Per esta raó, la ministra Isabel Celaá, ha manifestat que l'educació és obligatòria i ha encarregat un informe jurídic perquè les Comunitats Autònomes sàpiguen què fer en estos casos.

Segons ha explicat una jutgessa de menors de Madrid, Concepción Rodríguez, «la possibilitat de no portar un xiquet a l'escola es manté sempre que hi haja una causa que ho justifique. El que prima és l'interès superior del menor i això és un concepte jurídic indeterminat que es valora segons el cas». Per tant, i seguint estes paraules, no serà fàcil que la família d'un xiquet siga condemnada per un delicte de no portar el fill o filla a l'escola a causa del coronavirus.

Hi ha excepcions

Tot i que és cert que en Espanya és obligatòria l'educació i els pares han de procurar que els més xicotets reben una formació integral i segons l'article 226 del Codi Penal, és un delicte deixar «de complir els deures legals d'assistència inherents a la pàtria potestat, tutela, guarda o acolliment familiar o de donar l'assistència necessària».

No obstant això, sempre s'ha de tindre en compte algunes excepcions com són, per exemple, els xiquets amb patologies prèvies i que, per tant, corren més perill si s'arriben a contagiar, o aquells que conviuen amb persones d'alt risc.

«Està clar que, encara que hi haja discrepàncies amb l'Administració que diu que ha d'anar a l'escola, en este cas s'hauria d'anar a la via judicial», ha defensat Rodríguez. «I pot ser acceptat este absentisme pel coronavirus». I seria realment important que en estos casos, tant el col·legi com l'Administració hagen de donar la formació per una altra classe de via als xiquets.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Nous símptomes de Covid-19 en xiquets i adolescents" "L'obra 'Saguntilíada' s'estrena el divendres en la localitat"