Un jutjat en cada província atendrà les reclamacions relacionades amb el Covid-19

Es fa en la finalitat d'agilitar l'activitat judicial del territori valencià
Jutjats provincials en el territori valencià | València Diari

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que, abans de final d'any, entraran en funcionament tres nous jutjats, un per cada província, per a agilitar les reclamacions derivades de la crisi del Covid-19.

En concret, es crearan dos nous jutjats del Mercantil en València i Alacant i un social per a la província de Castelló. El passat 5 de juny, el Ministeri de Justícia va comunicar a les comunitats autònomes amb competències en la matèria la creació de 23 noves unitats judicials en tota Espanya per a atendre els assumptes derivats de la crisi del Covid-19, especialment en les jurisdiccions socials, Mercantil i Contenciós-administratiu.

En el cas del territori valencià, el Govern va establir la creació de dos nous jutjats a València i Alacant. No obstant això, tal com ha explicat la consellera Gabriela Bravo en un comunicat, des de la Generalitat es va considerar que era «necessari mantindre l'equilibri en les tres províncies, donat l'impacte que el Covid-19 ha suposat per a economia valenciana».

Agilitar l'activitat judicial

La consellera ha insistit que la mercantil «ha sigut una de les jurisdiccions més afectades per la paralització de tots els terminis processals», i, especialment, davant de la possibilitat del tancament d'empreses i tota classe de processos «que hauran d'assumir els jutjats». «Per això, volem apostar per la nostra economia; per este motiu també necessitem la posada en marxa d'estos tres jutjats», ha indicat.

De fet, la jurisdicció del Mercantil en el partit judicial de Castelló té ja una càrrega de treball del 142% i el número d'assumptes a 31 de març d'este 2020 ascendia a 743. En el cas del partit judicial d'Alacant, la càrrega de treball en el Mercantil és del 212%, mentres que, en el cas de València, és del 259%, amb una batussa, és a dir, el número de casos, de 589 i 587, respectivament.

D'esta manera, amb la posada en marxa dels tres nous òrgans es pretén agilitar l'activitat judicial en els ordres Social i Contenciós- administratiu i també en l'àmbit dels Jutjats del Mercantil amb la finalitat de contribuir a una ràpida recuperació econòmica després de la superació de la crisi sanitària.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Baixen els contagis per coronavirus en Espanya" "Última hora coronavirus: Xicotet repunt de contagis en el territori valencià"