L'empresa concessionària despatxarà a 140 empleats pel fi dels peatges en l'AP-7

L'ERO també afectarà als treballadors de l'AP-4, entre Sevilla i Cadis
Imatge d'un peatge | Arxiu

Aumar, companyia del grup Abertis que gestiona les autopistes, ha comunicat hui als seus treballadors l'inici d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà  140 treballadors de l'autopista AP-7, des de Tarragona fins a la ciutat d'Alacant

La concessió a Aumar d'esta autopista pagament finalitzarà el pròxim 31 de desembre i el Govern ha anunciat que, a partir de l'1 de gener de 2020, estes vies deixaran de tindre peatges i passaran a formar part de la xarxa de l'Estat.

Aumar ja ha comunicat formalment als representants dels Treballadors la intenció d'iniciar un procediment d'extinció de contractes, així mateix també els ha sol·licitat que nomenen els membres que integraran la comissió negociadora. L'ERO també afectarà als treballadors de l'AP-4, entre Sevilla i Cadis

Els afectats pels despatxaments són empleats que atenen els llocs de peatge i les oficines, ja que el Govern ha garantit que mantindrà els llocs de treball en les labors de manteniment, segons fonts sindicals.

La concessió de l'AP-7, una de les vies de major trànsit d'Espanya, sobretot en els mesos d'estiu, ha sigut prorrogada en diverses ocasions en el passat per raons econòmiques.

L'AP-7, coneguda també com l'autopista del Mediterrani, comunica tota la costa mediterrània des de la frontera amb França fins a Algesires. La concessió del tram entre Alacant i Tarragona és el primer que expirarà i s'espera que la resta el vaja fent després de manera progressiva.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La llista negra de VOX en la que es troben alguns mitjans de comunicació" "L'ONCE deixa dos premis en la província d'Alacant"