L'Ajuntament de Llíria elabora un pla per a exterminar a una plaga de rates

Els veïns estan farts de la presència d'estos animals
Els veïns de Llíria estan farts de compartir el seu espai amb les rates | Pixabay
 

En els últims mesos, els veïns de Llíria, en la comarca del Camp de Túria (València) han vist com una plaga de rates ha envaït el Parc de Sant Vicent. Després de l'estiu, les rates de camp han augmentat la seua població en el parc. Esta situació ha provocat molèsties entre els veïns que s'acosten a este lloc per a passejar.


Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV',  l'Ajuntament de Llíria ja ha contractat els servicis d'una empresa per a eliminar la presència d'estos animals al parc. No obstant això, la regidora d'Agricultura i Brigada Municipal de Jardins i Medi Ambient, Consuelo Morató, ha explicat que «aplicaran un tractament específic per a esta espècie i preservaran la resta de fauna del parc com els esquirols».

«L'empresa ens va fer una proposta molt més sostenible que una desratització habitual per a anar directament a la plaga de rates. El contracte ja està signat i s'executarà al llarg de tot l'any per un poc més de 2.000 euros», ha manifestat Morató.

La regidora ha explicat que les trampes que s'utilitzaran, seran laberints a on les rates de camp entraran motivades per l'olor que els arriba a l'olfacte. Una vegada dins no podran eixir.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Pugen els contagis per coronavirus en Espanya" "Atenció Coronavirus: Pugen els nous contagiats valencians"