Madrid preocupa Pedro Sánchez: possible nou estat d'alarma

El president del Govern espanyol ha confirmat la gravetat dels contagis en la zona
El president del Govern espanyol ha confirmat la gravetat dels contagis en la zona | València Diari

Tot i que a l'inici dels rebrots Madrid era una de les comunitats amb un dels menors índexs de contagi, les xifres que es registren ara estan alarmant a Pedro Sánchez, qui està pressionant a la líder de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, per a que demane l'estat d'alarma


I no és d'estranyar que el president del govern espanyol estiga preocupat per la situació que està travessant la capital espanyola, perquè en els últims dies s'han notificat el doble d'infectats per cada 100.000 habitants que la mitjana nacional i es continua mantenint com la més afectada per la pandèmia. 


Este dimarts passat Sánchez va concedir una entrevista a la Cadena Ser, a on va manifestar la seua inquietud respecte a «l'estat de la salut pública i de l'epidèmia». No obstant això, també va defendre que no establiria un nou estat d'alarma en tot el territori nacional, encara que sí que va animar els presidents autonòmics a sol·licitar-los en el Congrés. 


«Els presidents autonòmics són els màxims representants de l'Estat en cada territori. Jo estic oferint el que no se m'oferia a mi, els vots dels partits que sustenten el govern d'Espanya, perquè qualsevol president que ho sol·licite, compte amb el suport del Congrés», deia.


Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, va declarar que la majoria de contagis i morts per coronavirus que s'havien comptat en els últims dies havien sigut en la capital espanyola: «Una gran part dels diagnòstics i les defuncions es deuen a una comunitat, Madrid», cosa que també ha confirmat Pedro Sánchez. 


El desacord de la presidenta de la Comunitat de Madrid 

Però Isabel Díaz Ayuso ha gastat les xarxes socials per a respondre a les declaracions del president del govern espanyol sobre la capital espanyola. «Este acarnissament amb Madrid és injust, desproporcionat i perjudicial per a Espanya», escrivia, tot i afegir que agraïa la preocupació mostrada cap a la comunitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Elx celebra el tradicional Festival de Guitarra el cap de setmana" "La Mutant inaugura la temporada amb l'obra 'Lázaro'"