Creix la magnitud dels sismes a Canàries per una possible erupció volcànica

Els experts creuen que, d'haver-hi una erupció, "no seria imminent" però estrenyen la vigilància per precaució
Canàries | @RhineRVGroup

L'activitat sísmica a l'illa de la Palma ha anat creixent en intensitat durant els últims cinc dies i l'augment de la magnitud dels sismes fa pensar en una possible erupció volcànica.

Tot i que la situació no revesteix perill, en les últimes hores s'ha registrat un augment de la intensitat i la magnitud dels sismes, que estan cada vegada a menys profunditat, el que indica que hi hauria magma buscant eixida.

Des del dissabte 11 de setembre, s'han detectat més de 4.200 petits terratrémols fins al dia d'ahir, que es van registrar quatre per sobre de la magnitud març.

Els experts no descarten que el magma puga acabar provocant una erupció volcànica en superfície en els pròxims dies o setmanes, per este motiu, les autoritats de Canàries han activat l'alerta groga per risc volcànic.

Cal recordar que en l'any 2011 es va produir una erupció volcànica a l'illa del Ferro després de diverses setmanes d'intensa activitat sísmica. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El preu de la llum comença a afectar el turisme, hostaleria i alimentació" "Agricultors i Ramaders es concentren a Madrid pels seus drets"