L'ús de mascaretes podria reduir la 'dosi infecciosa' del virus

Este benefici que poden aportar seria gràcies al seu filtratge
L'ús de mascaretes podria reduir la 'dosi infecciosa' del virus a la qual es veu exposada cada dia una persona | Pixabay

Des de l'inici de la pandèmia els experts han defensat la mascareta com un mètode que ajuda a combatre el coronavirus. Però ara estes podrien proporcionar una espècie d'immunitat i que es contagie menys el Covid-19. És a dir, usar mascaretes podria arribar a reduir la dosi infecciosa a què està exposada una persona cada dia gràcies al seu filtratge.

D'eixa manera ho han manifestat un grups d'acadèmics en un article publicat en 'New England Journal of Medicine' i que recull el diari britànci 'The Telegraph' a on s'explica que tot i que esta teoria no està provada, l'ús de les mascaretes permetria reduir la gravetat del Covid-19. De fet, assenyalen que podria conseguir que una part de les noves infeccions foren asimptomàtiques, segons recull 'elNacional'.

De confirmar-se esta teoria, l'ús de les mascaretes per tot el món podria conseguir alentir la propagació del virus mentres s'espera a que es cree una vacuna eficaç que puga combatre el coronavirus. En l'article s'explica que la 'dosi infecciosa', és a dir, la quantitat de virus a la que una persona està exposada a l'inici de la infecció, pot determinar quina serà la gravetat de la malaltia. 

L'arribada de les vacunes

La cap de salut pública de Rospotrebnadzor, en Rússia, Anna Popova ha anunciat que hi ha actualment 26 vacunes en vies de desenrotllament en el país mentres que a Xina n'hi hauria quatre, però estes en l'etapa finals dels assajos clínics, recull el mitjà citat anteriorment.

No obstant això, este dimarts el ministre de Sanitat rus, Mijail Murashko, ha informat que un 14% dels voluntaris que han participat en els assajos clínics posteriors al registre oficial de la vacuna russa contra el coronavirus, Sputnik V, han patit efectes secundaris com febre o dolor muscular.

Des les més de 300 persones que van se vacunades, un 14% tenen queixes menors de debilitat, dolors musculars menors durant el dia i alguna volta febre. El ministre ha subratllat que esta classe de complicacions són previsibles i «estan descrites en les instruccions».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: 8 xiquets d'una escola de Burjassot es queden en quarantena" "Èxit en la sexta edició de Godejam en el municipi valencià"