Menys de la mitat dels hostalers han reobert les terrasses per les restriccions i el mal temps en Val猫ncia

En la pr貌xima reuni贸 demanaran l'ampliaci贸 de l'horari i l'obertura de l'interior dels locals
Han obert el 40% de les terrasses de Val猫ncia | EP

La Federaci贸 Empresarial d'Hostaleria de Val猫ncia (FEHV) xifra en un 40% els locals que des d'este dilluns comen莽aran a obrir les terrasses a causa de per a molts locals 芦no els resulta rendible per les restriccions禄, i per la previsi贸 de mal temps d'esta setmana. Este percentatge anir脿 augmentant de manera progressiva cap al cap de setmana, segons ha assenyalat la federaci贸 en un comunicat.

Este dilluns ha sigut el primer dia en qu猫 les terrasses de l'hostaleria valenciana torbava obrir des del passat 21 de gener, per貌 fins a les 18.00 hores, amb un aforament d'un 75%, un m脿xim de quatre comensals per taula i una dist脿ncia d'1,5 metres entre taules.

En concret, segons una mostra feta per Hostaleria Val猫ncia, entre el 60% dels seus locals associats que no obriran, d'ells un 65,5% s贸n empreses que a pesar de tindre terrassa continuaran tancats per 芦no resultar-li viable funcionar amb estes mesures tan restrictives禄.

Demanen l'obertura de l'interior dels locals i l'ampliaci贸 de l'horari

A dem茅s, han explicat que les condicions meteorol貌giques previstes per a esta setmana tamb茅 芦han frenat禄 la decisi贸 d'obrir a molts locals que esperaran cap al cap de setmana per a al莽ar les persianes. Sobre este tema, el secretari general d'Hostaleria Val猫ncia, Rafael Fernando, ha insistit que el sector es troba en 芦un moment molt complicat禄 i amb 芦unes restriccions molt m茅s dures que en el moment en el que es va tancar禄. Per aix貌, tornaran a demanar en la pr貌xima reuni贸 de la taula de di脿leg de Sanitat l'obertura de l'interior dels locals i ampliar l'horari.

De la mateixa manera, ha reiterat la crida a la responsabilitat de tot el col路lectiu empresarial i especialment de la ciutadania per a conseguir mantindre 芦amb 猫xit禄 este pla de desescalada.

En eixe sentit, ha anunciat que treballaran en campanyes de sensibilitzaci贸 a trav茅s de les xarxes socials per a 芦conscienciar de la import脿ncia禄 de complir les normatives de seguretat en els establiments d'hostaleria, especialment l'煤s de la mascareta obligat貌ria en tot moment, per a preservar la salut tant de clients com de personal d'hostaleria i deixar clar que els bars i restaurants s贸n 芦segurs禄

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Castell贸 ajorna la decisi贸 de suspendre o no les vacances lectives de la Magdalena" "Exercici a l'aire lliure, la iniciativa d'un gimn脿s valenci脿 en plenes restriccions"