Totes les mesures anticovid-19 que entren en vigor este dimarts en el territori valencià

La Conselleria de Sanitat ha publicat la resolució
Totes les mesures que entren en vigor hui en el territori valencià | Europa Press

Des d'este dimarts, han entrat en vigor en el territori valencià les noves mesures adoptades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Moltes d'elles, com el tancament de l'oci nocturn o la prohibició de fumar en el carrer i les terrasses, es van acordar entre totes les comunitats autònomes i el Govern central la setmana passada.

Totes estes mesures, que s'aplicaran durant 21 dies, han sigut publicades en la Resolució de 17 d'agost de 2020 per a l'adopció de les mesures establides en l'acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció enfront del Covid-19.

Ús obligatori de la mascareta

L'ús de la mascareta continua sent obligatori per als majors de 6 anys en el carrer, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert al públic. Les excepcions són les següents:

  • Platges, piscines, espais de natura o deport
  • Locals d'hostaleria i restauració mentres s'està consumint
  • Persones amb problemes respiratoris

També cal recordar totes aquelles mesures de prevenció i higiene, com el llavat de mans freqüent i mantindre la distància social d'1,5 metres.

Prohibit fumar

No es pot fumar en el carrer o en espais a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, com a mínim, dos metres. Esta limitació inclou qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o assimilats.

Mesures de caràcter social: vetlatoris, enterraments, reunions familiars...

El màxim de persones assistents als vetlatoris i enterraments serà de 25 persones en espais tancats i 50 si és a l'aire lliure. En el cas dels llocs de culte, no es podrà superar el 75% de l'aforament. Les bodes i altres celebracions religioses tampoc podran superar el 75% de l'aforament.

Les visites a vivendes tutelades, centres residencials de persones amb discapacitat i centres residencials de persones majors estan permeses, encara que, en l'últim cas, es recomanen en casos excepcionals.

Pel que fa a les trobades d'amics i familiars, es recomana que no superen el màxim de 10 persones i que s'eviten aquelles que es produïsquen fora del grup de convivència estable.

Comerç al detall

L'aforament del comerç al detall i de prestació de servicis es reduïx al 75%. També en els mercats a l'aire lliure o mercats ambulants, l'afluència de persones serà del 75% i s'haurà de garantir la distància social de metre i mig. L'aforament en els parcs i els centres comercials també serà del 75% en totes les seues zones.

Hostaleria i restauració

L'aforament dels locals d'hostaleria i restauració serà del 75% de la seua capacitat, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupacions de taules i mantenint una distància mínima d'1,5 metres entre elles. El consum en la barra està permés, sempre que es garantisca la distància de seguretat.

En el cas de les terrasses, l'aforament serà del 100% si es pot respectar la distància d'1,5 metres entre taules o agrupacions de taules, amb un màxim de 10 persones per taula.

S'ha decretat el tancament dels locals d'oci nocturn com discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb o sense actuacions musicals en directe.

El pagament s'ha de fer amb targeta o altres mitjans que no suposen contacte físic directe entre dispositius sempre que siga possible.

Ús de platges

Es permet anar a les platges en grups de màxim 15 persones, excepte convivents. En les zones d'estada, s'ha de senyalitzar el límit d'espai de manera que es puga garantir la distància de metre i mig entre els usuaris. En este perímetre, hauran d'estar tots els objectes personals. En este sentit, es recomana que els eixos dels para-sols no s'instal·len a distàncies inferiors a quatre metres.

Les activitats deportives, professionals o d'oci, es poden practicar en les platges, sempre que es puguen fer de forma individual i sense contacte físic, mantenint la distància de dos metres entre els participants.

Pel que fa a les dutxes, servicis i vestuaris, es podran utilitzar, però l'ocupació es limitarà a una persona.

Activitats culturals

Les biblioteques i arxius limitaran el seu aforament al 75%. També en el cas de cines, teatres, auditoris, circs de carpa, locals i espais similars. En el cas de museus, sales d'exposicions, visites, activitats culturals i equipaments culturals, l'aforament també serà del 75% en grups de 30 persones com a màxim.

 

Turisme i negocis

Les activitats de turisme actiu i de natura es podran fer en grups limitats de 30 persones com a màxims. Els guies turístics treballaran amb cita prèvia i amb grups de 20 persones com a màxim. En el cas dels hotels i allotjaments turístics i dels congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i esdeveniments no es podrà superar l'aforament del 75%.

Deport i oci

Els esdeveniments i espectacles deportius es podran celebrar amb públic sense superar el 75% de l'aforament i amb un màxim de 300 deportistes. En les instal·lacions deportives, no es podrà superar l'aforament màxim d'un usuari per cada 2,25 m² de superfície útil per a l'ús deportiu i es podran utilitzar dutxes i vestuaris.

Les piscines recreatives no podran superar el 75% de l'aforament i s'haurà de mantindre la distància de seguretat i amb horaris per torns. Pel que fa a les escoles d'estiu, es poden celebrar limitant el número de participants al 75% de l'habitual amb un màxim de 100 alumnes en espais tancats i 250 en espais oberts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El brot més gran de Zamora es va originar en el territori valencià" "Última hora: 141 localitats valencianes sumen casos de Covid-19 en 4 dies"