Sanitat estudia permetre fins a deu persones en les celebracions de Nadal en el territori valencià

El toc de queda començarà a la 1 de la matinada en la Nit de Nadal, Nit de cap d'any i Nit de Reis
Restriccions en Nadal en el territori valencià | Cedida

Esta vesprada de dijous, 26 de novembre, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha oferit una roda de premsa a on ha explicat les propostes que té el govern valencià per a les festes de Nadal. De moment, són només propostes, ja que és una cosa que estan dialogant i encara queden algunes reunions per a tancar les mesures definitives.

Segons ha explicat Ana Barceló, la Comunitat Valenciana ha proposat que les reunions socials continuen limitades a sis persones, però en el cas de dades assenyalades, esta limitació podria augmentar a deu membres d'una mateixa família

«És comprensible donat el percentatge elevat de contagis que es produïxen en l'àmbit social», que tal com ha explicat la consellera de Sanitat està ara mateix en el 92% del total de casos.

Ampliar els grups de persones a 10

Estes dades assenyalades corresponen a les festes de Nadal, concretament el 24, 25 i 31 de desembre, i també l'1, 5 i 6 de gener. En estos dies també seria possible ampliar el toc de queda fins a la 1 de la matinada, «però si hi ha un consens per part de totes les comunitats autònomes», ha explicat la consellera de Sanitat.

D'altra banda, Barceló ha manifestat que en la reunió interterritorial també s'ha proposat flexibilitzar les restriccions de mobilitat en les dates assenyalades però amb una condició: «La Comunitat és partidària de donar una resposta coordinada amb la resta d'autonomies».

En relació amb els esdeveniments que se celebren tots els anys per Nadal, la consellera de Sanitat ha proposat no celebrar les Cavalcades de Reis.

No obstant això, tal com ha explicat la consellera de Sanitat, hi hauria una altra alternativa, que seria fer cavalcades estàtiques, «com pot ser un Betlem de tal manera que poguera haver-hi un control de l'aforament perquè es poguera gaudir del dia de Reis Macs».

Les altres restriccions

La Conselleria de Sanitat no veu viable celebrar les famoses carreres de Sant Silvestre que se celebren cada 30 de desembre en el territori valencià.

En relació amb altre tipus d'activitats com culturals, esportives, religioses o de comerç, Sanitat seguirà mantenint les mesures que actualment estiguen vigents una setmana abans de l'inici de les festes nadalenques: «Depenent de l'evolució mantindríem les mateixes que estan ara o més restrictives si empitjora, o si es millora es podrien alleujar algunes d'elles»

.

Per últim, Ana Barceló ha confirmat que el pròxim 9 de desembre es revisarà la situació sanitària i, en funció de l'evolució de la pandèmia en el territori valencià, es decidiran les mesures per a estes dates assenyalades.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Patenten un sistema per a respirar aire lliure de Covid-19 en espais tancats d'ús comú" "La iniciativa de Xirivella per a promocional el comerç local"