Les mesures més dràstiques del Govern per a acabar amb el coronavirus en un mes i mig

Simón ha afirmat que les comunitats autònomes estan capacitades per a enfrontar-se als rebrots
L'Executiu ha pres la decisió de no continuar pressionant a Felip VI | ACN

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), ha confirmat que el Govern ha estudiat la possibilitat d'establir nous confinaments si els contagis continuen augmentant.

Tot i que l’objectiu és arribar a la tardor amb el mínim de positius, ha explicat, es té molt en compte el perill que suposa la reobertura de col·legis, universitats i la tornada a treballar presencialment. A pesar d'això, el número d'infectats continua ascendint: Sanitat va sumar 1.486 casos nous només en la jornada d’ahir, i un total de 8.618 des del divendres.

A demés, Simón ha explicat que podria aplicar-se l'estat d'alarma només en algunes comunitats o en algunes zones concretes, com ha passat ja amb la comarca del Segrià, en Lleida. Encara que això no descarta la possibilitat d'establir un confinament nacional.

«Si es veu que la transmissió supera les capacitats actuals amb les ferramentes legals que tenen les comunitats, s'aplicarà el que s'haja d'aplicar», ha afirmat Simón. D'altra banda, ha volgut destacar que encara que els casos continuen ascendint, la taxa de mortalitat respecte al coronavirus està disminuint progressivament. En abril, els morts a causa de coronavirus se situaven entorn del 13-14%. En canvi, ara se situen en el 0,29%.

Les dos comunitats més afectades presenten millores

Catalunya i Aragó, les dos comunitats més afectades pels rebrots de Covid-19, han millorat en els últims dies. Segons ha explicat Fernando Simón, la transmissió en Barcelona s'ha estabilitzat o ha entrat en un «suau descens» i ha comunicat que les autoritats sanitàries catalanes i la Generalitat estan capacitats per a controlar la situació.

En Lleida, el lloc amb més casos, ha reduït a la mitat els contagis per coronavirus, en comparació amb les anteriors setmanes. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, en el barri de Saragossa que va ser confinat, «pareix que la situació s'està estabilitzant».

A pesar d'això, Aragó ha comunicat 348 positius en les últimes 24 hores, en l'última setmana han sigut ingressades 259 persones amb símptomes de Covid-19 i, d'elles, n’han mort 38. A pesar d'això, pareix que la situació en la comunitat està millorant i, en l'hospital Clínic de Saragossa, ja s’ha desocupat el pàrquing que hi ha a l'aire lliure per a que l'Exèrcit munte allí un hospital de campanya.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El que demanen els experts a Fernando Simón en plena crisi de rebrots" "URGENT: Confirmats 17 brots de coronavirus en el territori valencià"