Un Col·legi de Metges demana voluntaris per a convéncer a dones que no avorten

La proposta apareix en un dels butlletins de l'entitat, que l'atribueix a una iniciativa "individual"

El Col·legi Oficial de Metges de Madrid (ICOMEM),  ha recollit una petició de voluntaris perquè dissuadisquen a dones que no avorten, segons han publicat El País i la Cadena SER. En la pàgina 5 de Sèniors, la revista que l'entitat envia a metges jubilats, han detallat els secrets de la iniciativa Ambulància Vida.


Es tracta d'una activitat vinculada al grup conservador 'Hazte sentir', famós pel seu polèmic autobús, que dins del marc legal té com a objectiu convéncer a les dones que no avorten.

En el butlletí s'ha fet una crida al fet que se sumen a l'equip d'este nou vehicle en el qual es presten serveis com deixar-li a les embarassades que escolten el batec del fetus o en el qual se'ls mostra una reproducció de plàstic d'un de 12 de mesos.


Una iniciativa “a títol individual”

 

Des de l'entitat han atribuït esta petició a una “iniciativa individual” i han assenyalat que esta no es correspon amb la postura oficial del Col·legi, sinó a la del responsable d'esta revista, José Ramos. Es tracta d'un membre de la Junta Directiva del Col·legi, en qualitat de vocal de Metges Jubilats. El butlletí ja ha sigut retirat de la pàgina web de l'organització.


Segon ha pogut confirmar la SER, des del Col·legi Oficial de Metges de Madrid un portaveu ha detallat que ”ell tindrà aqueixes conviccions o li hauran demanat el favor i, coneixent-li, estic convençuda que ho ha fet sense pensar que tinguera la major transcendència”.


Segons l'agència EFE, el Col·legi ha decidit retirar esta publicació perquè no representa el posicionament d'esta institució i consideren que tot es deu a un malentés.


Creuen també que Ramos va actuar “de bona fe” quan li van demanar col·laborar amb esta iniciativa i va pensar que podria interessar als metges jubilats i, per això, ho va publicar en un butlletí d'àmbit intern.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'atur baixa en 12.385 persones al maig en la Comunitat Valenciana" "Estos són els canvis en la ITV que canvien en la Comunitat Valenciana hui"