El ministre Salvador Illa deixa les coses clares sobre el confinament

El ministre de Sanitat ha assegurat que les decisions es prendran segons evolucione la pandèmia
Salvador Illa assegura que les decisions sanitàries es prenen per motius de salut pública | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat este dijous que el Govern no es planteja confinaments generals ni mesures massives per a controlar els brots de coronavirus en Espanya i ha apostat per fer «mesures quirúrgiques» segons la situació de cada territori.

«No procedix fer mesures generalitzades; hem de detectar precoçment i actuar amb una contundència proporcionada», ha afirmat Illa en una entrevista en el programa matinal 'Aquí, amb Josep Cuní' de SER Catalunya.

Illa descarta un confinament perimetral en Madrid

El ministre ha considerat innecessari un confinament perimetral en Madrid i ha afirmat que «les mesures per a contenir el virus han de ser molt ben pensades», en resposta als presidents autonòmics de Castella i Lleó i Castella-la Manxa, que reclamaven confinar la capital.

Illa ha reconegut que concentracions urbanes com Madrid o l'àrea metropolitana de Barcelona són espais amb dificultats especials i que afecten els territoris contigus, però ha afirmat que «en línies generals s'està fent un treball correcte en els dos costats».

Illa insistix en què les decisions es prenen per motius de «salut» i no «econòmics»

També ha insistit que «les decisions sanitàries es prenen per l'evolució de la pandèmia i per motius de salut pública» i no per motius econòmics, i ha reiterat que la decisió d'evitar confinaments massius és estrictament epidemiològica.

Amb tot, el ministre s'ha mostrat preocupat per l'impacte que tindrà la tornada a l'escola i el retorn de les vacacions en l'aparició de nous brots de Covid-19, encara que s'ha mostrat confiat que seguint les mesures higièniques i de salut s'evitaran contagis.

Ha celebrat que en les últimes setmanes s'estiga donant una menor pressió hospitalària -en part pel descens en l'edat dels contagiats- i que es produïxen menys morts, encara que ha remarcat la necessitat d’«estabilitzar i baixar el número de casos».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Actualització residència coronavirus Torrent: Hi havia més ingressos dels permesos" "Dos casos de Covid-19 entre la Policia Local d'una gran localitat alacantina"