Missatge urgent de l'OMS a Espanya: «Estem preocupats»

Els casos positius de Covid-19 augmenten en tots els països
A pesar de l'augment de casos l'OMS asegura que no significa que s'haja d'entrar en una «fase fosca» de l'evolució de la pandèmia  | Cedida

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) està preocupada. El motiu no és un altre que el «creixement exponencial» de la pandèmia en Europa. La situació actual causa preocupació encara que el virus estiga provocant una menor mortalitat a diferència de la primera onada. El director per a Europa de l'OMS, Hans Kluge, ha assenyalat en roda de premsa que l'increment de casos registrats en diferents països del continent no significa, a pesar de tot, que s'haja entrat en una «fase fosca» de l'evolució de la pandèmia i que hi ha temps per a actuar.

«Els governs han de seguir aplicant mesures», ha afirmat. Kluge ha recordat que «el virus no ha canviat, no és ni més ni menys perillós» que quan es van registrar els augments més grans de casos el passat mes de març.

Espanya també ha pres mesures

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat este dijous al Congrés dels Diputats la declaració d'estat d'alarma a Madrid durant 15 dies. «No podem normalitzar xifres tant altes d'incidència acumulada. La nostra mitjana nacional multiplica per quatre el llindar de contagis d'alt risc. La situació és preocupant, inestable i fràgil. No podem baixar la guàrdia», ha advertit Illa. I és que l'executiu de Pedro Sánchez veu el tancament de Madrid com una solució a l'alt número de contagis en els últims dies.

Esta opinió no la comparteix tot el món. Cuca Gamarra, del PP, ha acusat Salvador Illa d'haver imposat a Madrid l'estat d'alarma. «La pandèmia és en tota Espanya. Les mesures en Madrid són discriminatòries», ha dit. «Acaba d'amenaçar amb un estat d'alarma a tota la nació», ha assegurat Juan Luis Steegman, de Vox, al ministre de Sanitat.

Edmundo Bal, de Ciutadans, també està disgustat amb la gestió. «Com pot ser que amb 7.000 contagis al dia deixen la gestió en mans de les autonomies?», ha manifestat. Mentres, els altres membres del Congrés dels Diputats aposten per la unificació de criteris i inclòs mesures més restrictives per a frenar l'expansió del virus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"15 residències privades valencianes no presenten el pla de contingència del Covid-19" "Els metges valencians reclamen una vacunació a demanda per a evitar citacions"