La model alacantina amb síndrome de Down Marián Ávila, premiada en els Estats Units

La jove té 23 anys i viu en Benidorm
La model té 23 anys | Eltiempo.com

La jove model alacantina amb síndrome de Down, Marián Ávila, ha sigut distingida amb el premi Quincy Jones Exceptional Advocacy 2020, que s'entregarà virtualment el dissabte que ve, 14 de novembre, des de Denver (Colorado, els Estats Units), pels seus «assoliments com a model i exemple a seguir».

La jove de 23 anys que viu en Benidorm, en la Marina Baixa (Alacant), rebrà el guardó per la seua trajectòria i «usar les xarxes socials per a conéixer a altres persones, guanyar visibilitat sense perjudicis ni etiquetes i per a ajudar als altres».

«Es diu a si mateixa feminista i defensora dels drets humans, la família i l'amistat», ha destacat el jurat de l'organització, la Global Down Syndrome Foundation (Global), de la jove Marián Ávila, que el 8 de setembre de 2018 va conseguir la fita de ser la primera model espanyola amb síndrome de Down en desfilar per les passarel·les de la Fashion Week de Nova York.

És la imatge de diferents campanyes

La jove compartirà el premi amb l'actriu canadenca de la sèrie 'Anatomia de Ramat', Caterina Scorsone, i rebrà el guardó en el transcurs de l'acte online 'Be Beautiful Be Yourself' (en anglés 'Sé bell, sé tu mateix'), que servirà per a recaptar fons per a la investigació científica.

«Estic molt contenta, Ã©s un honor rebre un premi important per a tot el món», ha relatat Marián Avila en una entrevista concedida a l'agència EFE abans de prosseguir que «ha sigut una gran sorpresa, no me l'esperava». La jove model ha afirmat que «les persones amb síndrome de Down també poden, igual que tot el món», i ha continuat que el seu lema és «jo puc».

Durant la cerimònia s'exhibirà un vídeo de Marián desfilant vestida pel modista alacantí Hannibal Laguna al costat de la supermodel Beverly Johnson -la primera afroamericana a protagonitzar la portada de Vogue, en 1974- en un acte al que  assistiran la llegenda de la música Quincy Jones, que dona nom als premis, i l'artista Rachel Platten, entre molts altres.

Àvila, d'1,61 metres d'altura, és la imatge de l'actual campanya de publicitat de Levi's que advoca per la diversitat, i ha treballat també per a El Corte Inglés. A demés, ha participat en la desfilada de l'Eivissa Inclusió Fashion Day i en l'anunci per a la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sánchez ho té clar: el que espera conseguir amb la victòria de Biden" "Cau el segon premi de la Loteria Nacional en el territori valencià"